Är Superman immun mot sina egna speciella förmågor?

2
Superman är uskadlig för många saker på jorden, och det finns hela röda / gula solen saken. På jorden har Superman värmesyn och röntgensyn.

Är han utsatt för sin egen värmesyn? Kan han bränna eller skada sig med värmesyn?

Och kan han se in sig själv med sin egen röntgensyn?

    
uppsättning Tango 28.02.2012 18:20

2 svar

3

Kort svar: Nej. Superman är inte immun eller kan vara selektivt immun mot sina egna krafter om han behöver vara. Tänk honom att kunna anpassa sin kropps svar till sina krafter, så om han behöver se sina inre organ med hjälp av hans "röntgenvision" eller andra sensoriska krafter, kan han göra det. Han kan använda sin värmesyn att raka eller förbränna sig om han behöver.

Längre svar: Oavsett versionen av Superman, (rädda kanske Golden Age Superman, vars maktförmåga är mycket överdriven av hans senare inkarnationer) Superman kan påverkas av befogenheter som liknar hans egen . Detta framgår av hans samspel med de tidiga Phantom Zone skurkarna (General Zod, Faora och Ursa) som när de släpptes under jordens gula sol uppvisar samma krafter och motstånd mot skador som Kal-El gör.

Supermanens sensoriska krafter är problematiska men den allmänna konsensusen är att han inte nödvändigtvis använder röntgenstrålar att se med. Kraften har beskrivits på så många sätt som en våglängdsmodifikation som gör det möjligt för honom att uppfatta röntgenstrålning till en nästan psykisk form av fjärrvisning. Men det har beskrivits, han har kunnat se insidan av andra kryptonier att kontrollera efter skador, och det är troligt att hans makt skulle låta honom se inuti sig själv också.

Jag noterar selektiv osårbarhet eftersom hans hår nästan aldrig brinner i en konfrontation med metor som har flamkrafter eller när han utsätts för vapen som bränslexplosiv eller nukes. Om hans hår inte kunde skyddas av vilken form av oskuld som han är för närvarande skrivet med, skulle den alltid brännas bort under dessa konflikter.

Det noteras också att tidigare versioner av Superman (Post Crisis, John Byrne era) när han försvagades eller skadades, hans oskuldbarhet minskade och så småningom kunde hans uniform bli skadad av sina fiender. Kampen med domedagen är ett perfekt exempel på att hans krafter reduceras av sin minskade inre energi.

    
svaret ges 28.02.2012 20:04
3

AFAIR, han använde sin värmesyn att raka . Så han kan bränna bort sitt eget hår utan att skada huden.

    
svaret ges 28.02.2012 18:28

Läs andra frågor om taggar