Definition av golf term tee shot

Varje hål som en golfare någonsin har spelat eller någonsin kommer att spela börjar med tee-shot.

"Tee shot" är det första slaget som spelas från teingmarken i ett golfhål. Termen härstammar från det faktum att bollen slås från teingmarken, inte nödvändigtvis för att en sådan boll vanligtvis placeras på en tee. Oavsett om bollen placeras på en tee eller inte, om slaget spelas från teingbanan är det tee-skottet.

Andra namn för tee-shot och användningsexempel

"Drive" är den vanligaste andra termen för tee-shot: "Hey, nice drive", eller "vilken klubb träffade du för din enhet på nr 6?" "Drive" är mest lämpligt när föraren är den klubb som används, men många golfare använder termen oavsett klubb.

"Tee ball" är en annan alternativ term för "tee shot", som i, "han slog sin tee boll i grov på det andra hålet."

Måste tee-skottet träffas från en tee?

Nej, du behöver inte använda en tee - den lilla pinnen som används för att hålla en golfboll upp från marken - för tee-skott. Men de flesta golfare gör det. Alla golfare använder tees för tee-slag som träffas med föraren. Vissa golfare - ett litet antal - föredrar att slå av marken (ingen tee) på tee-skott som spelas med strykjärnen. Tanken i sådana fall är att du spelar vartannat järnskott från gräsmattan, varför byta till ett tee-skott? Lee Trevino gillade att slå tee-skott spelade med mellan- och kortjärn från marken.

Men golf är svårt nog. Teingplatsen är det enda stället på golfbanan där användning av en tee är tillåten i reglerna. Dra nytta av det. Som Jack Nicklaus en gång förklarade ger luft mindre motstånd än mark. Så sätt upp din golfboll på en tee för tee-skottet.

  • Relaterat: Hur högt ska du starta golfbollen?

Finns det någon gräns för klubbor som används för tee-skott?

Nej, du kan använda vilken golfklubb du vill ha för ditt tee-shot. Till och med puttern! (Men använd inte puttern.) Ditt val av klubb bestäms först av hålets längd, sedan av hålets form och farorna med det. Förtroende för din förmåga att träffa olika klubbar är också mycket, mycket viktigt. Välj en klubb som du har mest förtroende för att få din golfboll dit du siktar.