Intervju: Channing Tatum förstärker det för ”steg upp”

Channing Tatum fick chansen att visa upp sina dansfärdigheter i Step Up, tillsammans med Jenna Dewan (som Tatum gifte sig 2006).

Tatum valdes för rollen på grund av sin naturliga talang, en fri dansdansare utan formell utbildning. Producenten Erik Feig säger att Tatum rör sig "som vatten" medan Step Up-producenten Adam Shankman hävdar att Tatum är "en av de bästa naturliga gatadanserna" han någonsin sett. Vid tidpunkten för filmens släpp pratade Tatum med oss ​​om filmen.

En nybörjare bland utbildade dansare

Channing Tatum tyckte att upplevelsen av att arbeta runt utbildade dansare var lite nervös. ”Du vet, de är så många olika nivåer av det. Till exempel fick jag lära mig att räkna musik. Jag visste inte hur jag skulle räkna musik alls. Och [koreografen] Jamal Sims hittade på ett sätt in för mig. Han skulle vilja göra ljud. Han skulle låta [demonstrera en mänsklig beatbox] och jag kom ihåg vad jag skulle göra för dessa saker. Och när du börjar få det in i din kropp och i ditt sinne ...

Det är två saker som lär sig något: din kropp måste lära sig något och ditt sinne måste lära sig något. Du måste ansluta de två ibland, och en av dem kommer alltid ihåg det mer än den andra. Att bara få dem att arbeta tillsammans är som den stora nyckeln. Bortsett från det lär du dig det som en sluten miljö, som i en dansstudio själv, där det bara är du och Jamal. Sedan kastar de dig ut framför människor, och du är som [nervöst], 'Ni kommer alla att vara här medan jag gör det här?' "Det är ungefär som, 'Whoa.' Det är annorlunda än att gå och dansa i en klubb. Även i en krets i en klubb gillar jag inte ens att göra [det] för det är verkligen konstigt. Jag vet inte, det är konstigt. Det är. Det är konstigt. Du gå för att stå i en cirkel, och du ser folk dansa. Jag vet inte, det är nervös för mig.

Det får mig att nypa mig varje dag när jag gjorde en dansfilm. Jag har inte ens sett det hela, så jag vet inte om jag kommer att kunna titta på det hela vägen [vid premiären]. Jag blir precis som att sjunka i min stol mer och mer och mer, med vetskap om att det slutliga dansnumret kommer. Men ja, det var en fantastisk upplevelse. Jag vet inte om det svarar på hela din fråga eller inte. Jag går på tangenter - jag ber om ursäkt. ”

Channing Tatum på sin danspartner, Jenna Dewan

”Jag vet inte hur jag skulle ha gjort det utan henne, för att vara ärlig mot dig. Jag var nervös för partnerskapet, men jag fick faktiskt partnerskapet bättre än några av de andra grejerna. Du vet, det är lätt för en kille att vara partner, speciellt om han arbetar med någon som vet vad de gör som hon gör. Jag vet inte hur mycket partnerskap hon hade gjort, men jag vet inte hur vi skulle ha gjort det utan henne.

Vi prövade andra skådespelare som inte visste hur man dansade, och det hade bara aldrig fungerat. Det skulle aldrig ha fungerat på en miljon år för att de hade varit tvungna att få en dansdubbel, och det skulle bara ha varit falskt och otroligt. Hon gick in och läste fantastiskt, men efter att hon dansat var det över. De stängde bara dörren och det fanns som, 'Okej, coolt. Så vi fick vår Nora nu. '

Det var en svår process att hitta Nora. Tyler är lite lättare att hitta, för du kan på ett sätt hitta en skådespelare som - jag vet inte, i mina tankar, men det var kanske inte för dem, jag vet inte riktigt - vet hur man dansar eller lite grann. Men så långt som en skådespelare som har gjort professionella, tekniska saker som du måste lära dig från sex och uppåt var det en enorm, enorm sak. Hon var tvungen att göra några av de mest tekniska sakerna i filmen. Tylers grejer, han tar det tekniska, han gör det typiskt till sitt eget, så det var vad jag var bekväm att göra. Jag kunde manipulera mitt. Hennes var tvungna att vara döda. ”

Tatum fortsatte: ”Jag lärde mig så mycket av henne. Dansare, tydligen, fick jag reda på, får det att fungera. Jag vill göra en T-shirt: "Få det att fungera", eftersom jag föll på mitt ansikte var femte minut eller bara glömde det. Hennes dag var precis som, 'Du måste bara få det att fungera. Du måste bara plundra igenom det, och om det är bra eller dåligt, du får det bara gjort. ' Du vill göra det så bra som möjligt, det är därför du jobbar så hårt. Men jag var nervös. ”

Om hans karaktär i steg upp

På frågan om vad hans vänner och familj kommer att tänka på den här rollen, sade Tatum, ”De kommer att säga att det är som en film om Chans liv, en slags sak. Som om de var, 'Du kunde inte ha fått en bättre roll för dig själv.' Men jag var inte ett fosterbarn, var det enda. (Skrattar) Men många av mina vänner kommer att clowna mig för att de kommer att se mig i tights. Men för det mesta tror jag att jag gör alla ganska stolta. "

Step Up and the Rest of the Pack of Dance Movies

”Du vet, jag vet inte om vi precis försöker skilja oss. Jag tror inte att vi någonsin försökte gilla, 'Åh, vi kommer att bryta mark med det här.' Dansfilmer är bra eftersom de har en formel, och du älskar dem av en anledning. Det är alltid som underdog-typen. Det finns inte många filmer som inte har samma formel idag, för en. Men jag tror, ​​om något, om jag var tvungen att välja en speciell sak, en) så gör vi hela vår egen dans. Det finns inte ett tag i hela denna film som vi inte gör våra egna saker. Inte en enda. Vi hade inte ens dansdubblar, än mindre gjorde vi det inte.

Det har funnits vissa filmer som har utmärkt sig i det ena eller det andra. Som om det bara har funnits filmer som var otroliga dansfilmer som hade några av de mest fantastiska dansarna i LA. Du är precis som hypnotiserad av dem, men en del av historien kunde ha varit bättre. Eller så har du några av de andra dansfilmerna som inte har så mycket dans i sig. Du är som, 'Det var en fantastisk film, men jag såg inte mycket dans.' Så du är typ av sönderriven. Men jag hoppas att vi har en jämn köl. Jag hoppas att historien är bra, och jag hoppas att dansen är tillräckligt och tillräckligt stor.

Vi försökte bara göra det riktigt riktigt. Om något, ville vi inte skapa en och en halv timmes musikvideo. Vi ville ha en anständig historia utan gratis dans. Inget som "silhuett i gränden, det regnar av någon anledning nu, och du har bort din skjorta, och du är som [brusande] slow motion" - bara utan anledning, vet du? Vi ville inte ha det. Du vet, de flesta dansfilmer, du älskar att se dessa stunder, oavsett hur mycket vi gör narr av dem, jag älskade det. För att jag var som, 'Ja! Jag vill dansa i regnet! Det är så coolt! Jag älskar det!' Men det är inte riktigt, vet du? Om du inte gör det på egen hand, vilket jag inte gjorde. ”

Channing Tatum är ett fan av Flashdance

Och han bryr sig inte vem som vet det. "Ja! Jag bryr mig inte. Jag vet inte om det gör mig tunnelbana eller inte, men jag älskar den filmen. [Gör det med Flashdance-benen] Jag menar, det var det bästa någonsin. Footloose ... lagerplatsen. Han gör gymnastik! Han svänger runt baren! Det var nötter! Du älskar alla dessa. I Breakin '1 har han hela scenen ute med kvasten. Jag tycker inte att det var gratis eftersom jag faktiskt har gjort det tidigare. Som ingen anledning, precis som i ditt garage ... Igen, jag levde inte hela mitt liv i mitt garage. (Skrattar) Du vet, städa upp bensinen och det jag brände. ”

One Performance Channing Tatum hoppas att vi aldrig kommer att se

Tatum skämtade att han försökte blockera sin audition för Step Up från hans sinne. ”Jag hoppas att det aldrig blir dagsljus. Jag skäms inte för det på något sätt, men jag har kommit långt sedan dess. Det är annorlunda än jag trodde att det skulle bli, men det var fortfarande nervös, för man vet aldrig. Anne [Fletcher, regissören] är eliten i eliten i hela denna bransch. Även i dansvärlden, inte ens i filmen. Alla känner henne. Hon är "mamma". Det är vad alla känner henne som i branschen. Och att gå in och prova för hennes dans var en enorm sak för mig. Jag är ganska osäker på min dans eftersom jag aldrig hade tränat förut. Men jag vet vad jag gillar att göra, den typen av saker. Det är ungefär som att du målar och någon som tittar på ditt arbete och gillar ... Jag vet inte om de kommer att kasta det eller om de gillar det. (Skrattar) Du vet, för att hon ska vara som, 'Du vet, du är bra ...' Jag skulle bara ha [krympt]. "