Invasion av de ”omänskliga” svartögda människorna

Kuslig, oroväckande, hotfull, olycksbådande ... till och med "omänsklig". Det här är ord som människor har använt för att beskriva barn, ungdomar och vuxna som de har stött på och som delar ett udda drag gemensamt: onaturligt svarta ögon. Svartögda människor. Svartögda barn. Vilka är dom?

Visst, många har mörka ögon. Även om svart inte är en naturlig ögonfärgning finns det många människor med mycket mörkbruna eller mörkblå ögon som under rätt ljusförhållanden kan se svarta eller nästan svarta ut. Men i vissa fall ses de svarta ögonen i utmärkta ljusförhållanden - till exempel starkt dagsljus. Några av dessa rapporter säger också att det inte bara handlar om mörka irisfall; hela ögat ser svart ut, med lite eller inget vitt.

Nu kan allt detta kritas upp till betraktarens uppfattning. Men det som stör i många fall är de märkliga attityderna och beteendet som vissa av dessa svartögda människor uppvisar. De som möter dem ofta övervinns med en djup känsla av rädsla - som om dessa varelser ska undvikas till varje pris.

Paranoia? En psykologisk reaktion på ögonen? Låt oss titta på några fall.

Vid resten stanna

Chris och hennes man reste på I-75 i Michigan när de gjorde ett rutinmässigt stopp vid en viloplats. När han kom ut ur damrummet kom Chris ansikte mot ansikte med en tunn, mörkhårig kvinna med svarta ögon som stirrade direkt på henne.

"Jag kände direkt en fruktansvärd känsla av rädsla, som om det var något djupt onaturligt med henne", säger Chris. "Ögonen ... var helt svarta. Jag såg ingen färg alls och inga elever. Jag kände ett extremt starkt behov av att komma ifrån henne så snabbt som möjligt, eftersom det var något tyst hotande om henne. Hennes blick saknade något andra känslor än något väldigt kallt och frånkopplat. "

Vi ser mörkögda människor hela tiden, men Chris känner att det var något riktigt konstigt med just den här kvinnan. "Min omedelbara och orubbliga känsla under hela denna upplevelse var att hon inte var mänsklig", säger hon. "Det fanns också något nästan rovande över henne, som om hon gick in på byten medan hon stod där så still. Jag hade också en underlig känsla av att hon kände sig överlägsen eller starkare på något sätt. Det verkade viktigt av okänd anledning, för att jag ska agera opåverkad av henne medan hon var i hennes närvaro. Jag kände en enorm känsla av lättnad när jag gick tillbaka in i bilen och gick. "

Överlägsen. Rovande. Det finns ett par fler ord som vi kan lägga till hur människor beskriver dessa varelser. Men är det bara en psykologisk reaktion att se en ovanlig, men ändå helt normal person?

Vid lägenhetsbyggnaden

Tee är en 47-årig lägenhetschef i Portland, Oregon, som efter 20 år på jobbet är van att träffa människor i alla åldrar, färg, ras och beskrivning, men du skulle ha svårt att övertyga henne om att de unga mannen som kom till hennes dörr en dag var normal.

"Han var en ung pojke på ungefär 17 eller 18, ungefär", säger Tee. "Han frågade mig om en öppen lägenhet för uthyrning. Jag minns att jag kände mig väldigt rädd och skakad av hans utseende. Han såg inte konstig ut av sin klänning eller sådant. Det var hans ögon. Jag minns att jag kände håret på min hals stå upp och Jag skakade bara från att titta i hans ögon. "

Liksom Chris kände Tee också den djupa känslan av illvilja. "Jag kunde inte se honom rakt i ögonen", säger hon. "Jag kände att jag var på väg att dö. Nu kanske en del människor tror att jag bara överreagerade eller något, men ögonen var helt svarta - som om det inte fanns någon riktig elev. Han talade normalt till mig, men jag var tvungen att stäng bara dörren i ansiktet och gå så långt ifrån honom jag kunde. Jag kände att jag var i extrem fara. "

Är ögonen riktigt svarta? Eller är pupillerna öppna så breda att de utplånar irisarna och får ögonen att se svarta ut? I mörkret öppnar pupillerna sig mycket breda (eller vidgas) för att släppa in så mycket ljus som möjligt. Men pojken som Tee träffade stod i dagsljuset. Vissa läkemedel kan också utvidga eleverna. Enligt Health Grades kan andra orsaker till elevutvidgning inkludera känslor, medicinering, ögondroppar och hjärnskador. Är det möjligt att pojken frågade efter en lägenhet bara använde ögondroppar ... eller droger?

Naturligtvis är någon av dessa orsaker möjliga. Återigen kan emellertid de som stöter på de svarta ögonen inte skaka den hot som de omedelbart känner från dem. Det är som om det inte bara är deras ögon som är mörka, utan hela deras varelser - deras själar - är omslutna i mörkret.

I kaféet

Missy kommer aldrig att glömma den främmande svarta auren på Starbucks. Det var en kall novemberdag när hon stannade på kaféet för att ta ett varmt te. Hon beställde sin drink och omorganiserade sin handväska när hon kände att någon stirrade på henne.

"Jag vände mig om för att ge" vad som helst "till det perv som jag antog tittade på mig, och den smarta aleck-anmärkningen dog i min mun när jag fick syn på honom," minns Missy. "Jag såg inget ovanligt i hans sätt att klä på sig. Det var ögonen och auren som kom av honom som skrämde mig. Ögonen, svartare än svart, inget vitt alls, vägg till vägg svart, och jag bara kände ett mörker runt honom, ett ont. När jag tittade i hans ögon visste jag på något sätt att det inte var en mänsklig själ som ockuperade den kroppen ... och jag kände att han visste att jag visste att han inte var mänsklig. "

Inte mänsklig. Uttrycket kommer upp igen och igen från dessa möten. Det är inte bara en rädsla eller oro som de får från någon som verkar vara våldsam eller galen eller helt enkelt läskig. Vi har alla stött på sådana människor. Men att ha en djup känsla av att någon inte är människa, det är något helt annat.

Knackar på dörren

Adele var hemma när hon fick sin erfarenhet av varelserna. Mer oroväckande kanske de var små barn. "Jag satt i mitt sovrum och läste en bok", säger Adele, "när jag klockan 11 hörde ett knackande ... en långsam, konstant bok. Jag stod upp ur sängen för att se vad det var. Jag såg ut ur fönstret och såg till min förvåning två barn. Jag öppnade fönstret och frågade dem vad de ville ha vid denna tid på natten. De svarade genom att säga helt enkelt: "Släpp in oss." Jag sa nej och frågade vad jag skulle vilja. "Vi vill använda ditt badrum."

"Jag blev ganska chockad över att barn på cirka 10 år ville använda ett främmande badrum vid denna tid på natten. Jag sa till nej, stängde fönstret men tittade på dem genom glaset. Jag tittade på deras ögon ... och Jag har aldrig sett ögon som dem. De var svarta, helt svarta. Jag fick känslan av ondska och olycka. Det omgav mig. Det var hemskt. "

Rationell förklaring eller paranormal?

Så, vad är förklaringen? I sin artikel, Black Eyed Kids: A Profile, skriver Barry Napier från UFODigest: "De svarta ögonen ... kan bara vara kontaktlinser. (Helt svarta kontakter finns.) Det mest troliga scenariot är att de få övertygande rapporterna var resultatet av överaktiv fantasi och att strängen av rapporter som följde var inget annat än förfalskade berättelser som kopierades för uppmärksamhet eller kul. "

Men, erkänner Napier, "de flesta konton verkar vara passionerade, och människor som har stött på [svartögda barn] verkar verkligen bli rädda även efter mötet."

De som ser det paranormala i dessa möten spekulerar i att de människor som har träffat dem ansikte mot ansikte inte har fel - de svartögda människorna är inte mänskliga. Det föreslås att de antingen är utomjordiska, interdimensionella eller demoniska. Eller någon kombination därav.

Vi har aldrig stött på en sådan svartögd person, så det är svårt att fatta dom i ämnet eller dra några slutsatser. Vi säger bara att det är ett intressant fenomen som verkar växa och att det bör granskas noggrant och dokumenteras så bra som möjligt.

Det kan finnas rationella förklaringar för dessa möten, eller det kan vara, som Missy säger, att "vi är inte ensamma i denna värld. Vi delar vår värld med andra, icke-mänskliga."