Hängande ögonlock: hur man döljer dem med smink

Hängande ögonlock är en naturlig del av åldringsprocessen. Den goda nyheten är att du inte behöver investera i en ögonlift för att kamouflera dem. Här är några favorit (och gratis) smink tips för att dölja hängande lock.

Fokusera på dina ögonfransar

Öppna ögonen genom att fokusera på dina fransar. Gör dem så långa och frodiga som möjligt med dessa knep:

  • Krulla alltid dina fransar innan du applicerar mascara. Curling fransar får alltid ögonen att springa. Shu Uemura gör de bästa papiljotterna.
  • Applicera ett par lager tjockare mascara. Jag gillar Almays One Coat Nourishing Mascara, Blackest Black 401.
  • Applicera mascara på dina nedre fransar. För fler tips om mascaraapplikation, kolla in 15 Mascara Tips and Tricks.
  • Ta alltid bort ögonmakeup i slutet av dagen, om du lämnar mascara på dina fransar kan det orsaka infektioner. Varit där gjort det. Det är inte bra. Min föredragna ögonmakeupborttagare är Cliniques Take the Day Off.

Täck mörka skuggor med concealer

Allas ögon är olika. Vissa av oss har skuggor på insidan av ögonen (jag! Jag!), Medan andra har djupa cirklar under ögonen. Dessa skuggor får våra ögon att avta, vilket kan vara smickrande.

Nyckeln är att hitta den perfekta nyansen av concealer för att fixa dessa skuggor. En nyans ljusare än din hud är perfekt. Du vill också ha en concealer än att inte sjunka i dina linjer och markera dem. Applicera alltid concealer i prickar och tappa in dem med långfingret. Bobbi Brown gör utmärkta döljare.

Lyft ögonen med överstrykningspenna

En överstrykningspenna är en av de skönhetsprodukter som kan förändra ditt liv. Ingenting erbjuder en omedelbar ansiktslyftning mer än att lägga till ljus där det finns skuggor.

En överstrykningspenna kan användas ovanför varje panna för att synligt lyfta ögonen.

Lär dig mer om highlighter och mina favoritprodukter i Eye Makeup Tricks: Make Small Eyes Look Bigger.

Det övre locket

En allmän tumregel är att hålla eyeliner endast i övre locket. Om du sträcker ditt nedre öga kan det fungera som en bildram på dina crepe-y ögon, vilket ger mer uppmärksamhet åt dem.

Jag tycker att ett flytande foder förblir bättre än pennor. Du kan öva på att böja linjen uppåt i ögonens yttre hörn för att "lyfta" dem. Undvik dock tjocka, tunga linjer.

Inte alla skönhetsregler gäller alla. Om du gillar att fodra ditt nedre lock, använd en penna istället för flytande foder och se till att smetas med fingret så att linjen inte är hård och dras på.

Och sträck aldrig din vattenlinje - insidan av dina ögon. Den sena, stora Charla Krupp, författaren till "Hur man inte ser gammal ut", varnar för att fodra insidan av ögonen. Dina ögon kommer att se beady ut om du gör det (min mamma brukade göra detta och det gjorde mig galen).

Hoppa över skimren

Skimmer kan vara din värsta fiende eftersom skimrande ögonskuggor bara markerar kråka fötter. Det enda området de arbetar inom är det inre hörnet av ögat. Applicera en prick med skimrande ljus ögonskugga i det inre hörnet av ögat för att få ögonen att springa.

Regeln "mindre är mer"

När du har ett hängande övre lock behöver du inte gå ut med flera olika färger på ögonskuggan. Håll istället ögonskugga på plats hela dagen med en ögonskuggsfärg och applicera sedan ett par svep av en lätt ögonskugga som smickrar i din hudfärg. Hoppa över de ljusa, galna färgerna.

Säg ja!" till falska fransar

Falska ögonfransar har gjort comeback. Om dina ögonfransar är korta eller knappt finns, gå till en ögonfransproffs och applicera förlängningar. De kan vara i upp till fyra veckor.

Du kan också behärska tillämpningen av falska fransar. Men hoppa över hela fransremsan från 70-talet och välj istället enskilda fransar.