Förstå försäkringsskydd 3 i zon i fotboll

Cover 3-zonen är ett standardförsvarsschema för sekundär- och linebackers i alla nivåer av fotboll, från ungdomslag till National Football League. Som namnet antyder sätter täck 3-zonen in tre djupa defensiva ryggar för att täcka sina respektive tredjedelar av fältet (se figur).

Den grundläggande filosofin bakom lock 3-zonen är att ge en bra balans mellan körning och passförsvar. Genom att tillhandahålla mer djupa försvarare än täcka 2-zonen gör detta försvarsschema det svårare för lag som fokuserar på långa passningar att komma med stora spel ner på planen.

Positioner i zonen för lock 3

De tre djupa zonerna i locket 3 täcks oftast av de två hörnbackarna (vänster och höger tredjedel av fältet) och den fria säkerheten (mittre tredjedel), kallas "fri" eftersom han vanligtvis strövar i det defensiva bakfältet och är den sista raden försvar.

Den starka säkerheten, så benämnd för att han spelar på sidan av scrimmage som har en extra linjeman, har curl / platt ansvar på den starka sidan, vilket innebär att passera rutter upp till 10 yards förbi scrimmage och ut till sidlinjen (lägenheten"). "Viljan", eller den svaga sidan, linebacker, har ansvaret för samma zon på den svaga sidan.

Styrkor för skyddsområdet 3

Detta schema har stora styrkor, inklusive en balanserad defensiv filosofi mot spring och pass. Det finns tre djupa försvarare, vilket innebär mindre mark för dem att täcka jämfört med en täckmantel 2. Om defensivlinjen är stark och spelarna är disciplinerade kan ett lag göra täckmantel 3-zonen till ett standardverktyg i den defensiva verktygslådan.

Svagheter i zonen för lock 3

Försvaret i omslag 3 blir lite sårbart för korta passeringsvägar eftersom hörnen ryggar ut från sina vanliga positioner för att spela djupt i sina zoner. Medan lock 3 ger en bra balans mellan körningen och passet, är det inte särskilt starkt i något område.

Bra offensiva lag kommer att kunna känna igen omslaget 3 och ändra spelet vid granskningen, eller "kalla ett hörbart", för att dra nytta av dessa svagheter. Om försvaret står inför ett starkt löpande lag, kommer omslaget 3 att vara mindre än idealiskt om det inte har stor styrka i skyttegraven, den vanliga termen för defensivlinjens positioner.

För ett välbalanserat defensivt team är omslaget 3 ett gediget schema som kan fungera mot körningen och passet.

Omslaget 2 zon

Som jämförelse använder locket 2 de två säkerheterna i djup täckning, var och en tar hälften av ytan, medan hörnsbackarna och de externa linebackarna täcker de korta passvägarna i lägenheterna. "Mike", eller mittbacken, är ansvarig för pass i mitten av fältet.

Omslaget 2-zonen fungerar bra mot körningen och korta passeringar, men det lämnar säkerheterna med mycket mark att täcka och utsätter dem för djuppasshot.