Att göra och inte göra för att fiska surfa

Det finns ett stort antal sportfiskare som antingen av val eller omständighet inte fiskar från en båt men ändå är passionerade sportfiskare på land. Landbaserade plattformar som kajer, bryggor, bryggor och bryggor kan vara populära bland många av dem, men de som regelbundet fiskar surfar tenderar att vara en självständig ras.

Att komma till fisken

Surffiskefiskare finns i alla varianter men kan vara lika fanatiska som alla andra sportfiskare. Vad några av dem saknar i vägen för en båt kompenserar de mer än i sitt strandfordon. Några av dessa fyrhjulsdrivna enheter är lika välutrustade som alla offshore-kryssare när det gäller att bära tillräckligt med redskap och fiskeutrustning för att få jobbet gjort. I vissa områden tillåts erfarna surffiskare att kryssa mil längs avlägsna sträckor av stranden medan de letar efter tydliga tecken på aktivitet, till exempel för fåglar som arbetar med betesfisk eller fisk som matar på ytan.

Stänger och rullar

Eftersom surffiske är en mycket specialiserad typ av fiske, krävs det lämpligt tackling som matchar den typ av fiske du planerar att göra. De flesta surfstavar är i allmänhet från 10 till 13 fot långa och kan slänga ditt bete och en 6-uns blyvikt upp till 100 meter bortom den brytande bränningen. En kraftig snurrrulle som har samma linjevikt som din stav är det bästa valet.

Vikter och sänkor

De vikter som används vid fiske på bränningen kan variera beroende på våg eller ström. Många sportfiskare föredrar pyramidesänkaren, som gräver i den sandiga eller leriga botten och tenderar att hålla din rigg säkrare i det område som den har gjutits. Vissa föredrar platta sandsänkare som rör sig långsamt tillsammans med strömmen, eller torpedssänkare som är formade mer aerodynamiskt och möjliggör längre gjutningar. I slutändan är den bästa sänkaren att använda den som passar dina omedelbara behov. Bär alltid en sort i din tacklingsbox.

Betar och beten

Beten kan sträcka sig från levande betfisk som finns i området till ryggradslösa djur som blodmaskar, räkor eller små krabbor. För vissa arter är klippt bete eller sandloppar biljetter. Sportfiskare som riktar sig mot randig bas väljer ofta levande ål. Konstgjorda beten är också effektiva och kan ibland till och med utfiska levande bete. Produktiva beten i bränningen inkluderar skedar, toppvattenproppar och dykminkar, samt en mängd olika plastbeten som kan fiskas på jigghuvuden eller drop shot riggar.

Var kan jag fiska?

Surffiske är populärt över hela världen och kan göras från stora kuster eller stenblock, tidvattenbassänger och ojämna odlingar ovanför de dunkande vågorna lika produktivt som när det görs stående på en sandstrand. Oavsett om du vadar bröstdjup gjutning till spansk makrill i de klara grunda områdena på Hilton Head Island eller står nära ett bål på en vulkanisk klippa vid Kona-kusten och väntar på en 40 pund Ulua för att ta ditt bete, ta alltid chansen att njuta av ny surf fiskemöjligheter när de presenterar sig. I slutändan kan strandlinjerna variera, men taktiken kommer att vara densamma.

Summan av kardemumman

Om du inte har en båt men ändå har en stark önskan att fånga lite fisk, kanske till och med några stora, prova surffiske. Det är roligt, relativt billigt och erbjuder också lite hälsosam träning. En av de bästa aspekterna av en lyckad dagfiske på surfen är de läckra belöningarna som det ger till matbordet.