Biljardutrymme: fusk av mindre rum

Föreslagna krav på rumsstorlek för ett 4½-fot-vid-9-fots reglerbar biljardbord är ett rum på 14½ x 19 fot, och till och med ett litet stort biljardbord på 3½-fot-7-fot behöver vanligtvis ett av 13½ med 17 fot. Men om du inte har den typen av utrymme, eller tid och budget för att förstora utrymmet eller bygga ett nytt, har du fortfarande några alternativ för att få ett anständigt stort bord i ditt hem utan att hota gipsväggen.

Även om du har ett trångt utrymme - säg ett garage med en öppen yta på cirka 14x14 fot - kan du fortfarande passa bekvämt i ett biljardbord med en rimlig storlek. Här är hur.

Minibord eller barstorlek

Ett minibord är en lösning för ett trångt utrymme - engelska biljardbord kan vara så korta som 6 fot långa. Men de flesta hempoolspelare vill ha ett biljardbord i amerikansk stil, det vill säga minst en 8-fot eller till och med en 9-fot (krävs för turneringsspel) om möjligt om de har tillräckligt med utrymme.

Tyvärr utesluts en fotfot på 9 fot och att placera till och med ett "bar" -bord på 4x8 fot i ett utrymme på 14x14 fot ger dig bara tre fot utrymme att manövrera förbi de långa skenorna på bordet. Men oroa dig inte: Problemet är inte din kropp utan din cue stick.

Cue stick-lösning

En vanlig stickpinne är nästan 6 fot lång och i ett tätt utrymme när pinnen kommer tillbaka från bordet på din backsving, kommer sakerna att vara nära och i bästa fall kommer du att hitta dina bilder trånga och begränsade. Om kulan är på skenan måste det mesta av köen vara mot väggen åt ena sidan - eller till och med peta genom väggen! Men de gamla dagarna med att använda en ledtråd har gått. Spelare har nu vanliga spelkoder tillsammans med alla typer av specialkoder för hoppskott, pausskott och andra.

Så fortsätt och köp det snygga 8-fots bordet, och medan du håller på med det, köp en extra kö för att använda som är ett barns kö eller halvstor kö. Du kommer att vara inställd på dina vanliga ledtrådar för 95 procent eller mer av dina skott - och om en boll ligger nära en skena och också kräver extra kraftig körörelse, plockar du bara upp den lilla signalen för det skottet.