Vodka för krispiga vingar - ersättare?

3

Detta koreanska stekt kycklingmottagning använder vodka för att förhindra glutenbildning i smeten, vilket resulterar i en tunn och skarpare skorpa. vodka är dyrt. Finns det några ersättare?

Kommer en ölföror göra samma sak? Förhindrar öl glutenbildning?

    
uppsättning CookingNewbie 07.01.2013 02:00

1 svar

4

Med tanke på vetenskapen som Kenji Alt förklarade det i sin artikel, är vodkas viktigaste faktum att det är 80 bevis eller 40% alkohol.

Så öl, som vanligtvis är i storleksordningen 4 till 6 procent alkohol (ja det finns outliers) kommer inte att ha samma nivå av hämning av glutenbildningen.

Vodka är inte den enda faktorn i receptet som leder till krispighet och god skorpa, så du kommer noga att få mycket bra resultat med ölen, förutsatt att du gillar smakprofilen som det leder till vingarna, men det kommer inte vara ganska densamma.

Om du använder en annan lack som är i storleksordningen 80-bevis, och om du antar smakprofilen, borde du få ganska liknande resultat. Detta skulle inkludera blandning av spritalkohol med vatten eller apelsinjuice eller vad som helst till lämpligt förhållande.

Annat än lite vitt vin för matlagning, köper jag dock inte andar så jag vet inte vad som skulle vara mer ekonomiskt - och det kan variera från region till region.

    
svaret ges 07.01.2013 02:14