How isolerar jag en helhusfläkt under vintern?

8

Jag skulle vilja isolera min helhusfläkt på vintern. Jag ser isolerande lock som du kan fästa med magnetband eller kardborreband, men ser inte på mig och jag litar inte på hur bra en kardborreförsegling skulle fungera (vår fläkt är aluminium).

Jag är nyfiken om det finns andra sätt att isolera en helhusfläkt för vintern.

Jag hade en idé att göra en skuminsats och släppa den in från toppen. Jag tänker på att spruta lite expanderande skum i en träram. Ramen skulle vila på toppen av ramen runt hålet för fläkten. Jag kunde till och med montera den med några gångjärn så det är lätt att öppna och stänga. Inte säker på hur genomförbart det här är.

redigera : Kontrollerade vinden och såg att fläktmotorn sträckte sig ganska högt. Isoleringen skulle behöva fästas på botten av fläktöppningen. Det ser ut att omslaget kan vara mitt enda alternativ.

    
uppsättning M. Dudley 12.10.2011 01:17

3 svar

5

Hoppa över det expanderande skummet och köp färdiga skumpaneler från din lokala HI-butik. Laga dem upp för mer isolering och skära dem i storlek med en kniv eller såg (jag använder bara en gipssåg). Du kan bifoga dem i en trälåda ovanpå om du vill, men de är rigida nog att de ska stanna där du lämnar dem utan att bygga ett hölje (om du inte sätter på fläkten).

Såg bara din redigering om motorn. Du kan bygga upp skumpanelerna i ett tält. Men om du kan få ett skydd som är utformat för en hel husfläkt, kan det vara ditt bästa alternativ.

    
svaret ges 12.10.2011 01:28
4

Enligt min åsikt skulle den bästa lösningen vara att bygga en låda av styv isoleringskort som har ett gångjärnslock . Detta gör det möjligt att installera massor av inblåsningsisolering (cellulosa, glasfiber, rockwool etc.) på vinden utan att falla in i helhusfläkten.

Längden tillåter att locket blåses öppet av fläkten vid drift, vilket innebär att du inte behöver krypa på vinden över insprutningen för att öppna / stäng locket säsongsmässigt. Kardborrebandet i taket skulle vara ett bra komplement till denna lösning.

    
svaret ges 19.11.2012 18:55
2

En enkel lösning är en varmvattenberedare. Det är nog inte så effektivt som skumpanelerna, men det hjälper. Dessutom, om någon av misstag slår på fläkten. Det kommer bara att blåsa av.

    
svaret ges 12.10.2011 18:11