Vad är meningen med efternamnet Hooch?

0

Vad menas med efternamnet Hooch (Madam Hooch från Harry Potter böckerna)? Har J. K. Rowling sagt vad det betyder, i universum?

I den ryska översättningen kallas hon som fru Hooch eller fru Tryuck (det betyder trick ). Jag hittade översättningen av ordet hooch - marijuana eller alkoholhaltig dryck, även ordet hoochie. Och jag tror att hennes frisyr i filmen helt motsvarar denna översättning.

    
uppsättning alexander.skibin 01.02.2016 10:35

2 svar

10

Den vanliga betydelsen av "hooch" på engelska är sprit, även om det speciellt är sannolikt att det betyder smugglad eller annars obeskattad sprit (t ex moonshine). Dess innebörd generaliseras ibland till andra rusmedel, såsom marijuana, men den alkoholiska meningen är den primära.

"De Hooch" är också ett nederländskt efternamn, mest associerat med en familj av målare från den nederländska guldåldern. Det nederländska ordet är känt till tyska "hoch", vilket betyder högt (och både "hoch" och "hooch" är något mer avlägset känt till "hög" själv). Förmodligen var det den förening som Rowling gick för genom att namnge flyginstruktören Madame Hooch. Oxfords engelskspråkiga ordbok säger att den alkoholiska meningen är ursprungligen och främst nordamerikan, så hon kanske inte har insett de andra föreningar som namnet kan medföra.

    
svaret ges 01.02.2016 12:57
1

"Hooch" kan härledas från "Hoochinoo", namnet på en stam indianer som gjorde en destillerad sprit. Se länk

    
svaret ges 04.02.2016 16:39