I Kanada kan jag köra Ethernet-kablar genom luftkanaler?

1

Jag planerar att leda min nya lägenhet för Ethernet, men tyvärr har jag inte den vanliga källaren / vinden som husägare tycker om. Utan det är det enklaste sättet att leda kablar där jag behöver dem att gå genom luftkanalerna och avsluta några centimeter inuti kanalen, där kabeln går in i väggen och ner till ett uttag.

Jag har emellertid fått motstridiga uppgifter om huruvida detta är tillåtet enligt byggkoden eller ej. I Kanada (i synnerhet Quebec) är det tillåtet att köra plenum-nominerade Ethernet-kabel genom ventilationskanaler? Jag har sett motstridiga svar online om huruvida detta är tillåtet eller om de enda ledningarna tillåts inuti kanalerna är de relaterat till ventilationssystemet. Jag kan inte komma åt byggnadskoden själv utan att betala flera hundra dollar för privilegiet.

Utan att hindra, kan någon rekommendera en bra guide till att köra nätverkskabel genom färdiga väggar? Alla de guidade guiderna har jag sett krångel om hur lätt det är men antar att du kan gå in genom en oavslutad källare eller vind. Tyvärr har jag inte bara den här lyxen, golven och de flesta av taken är konkreta.

    
uppsättning Mikkel 11.05.2017 01:45

1 svar

1

I Rogers spenderade Rogers år sina koaxialkablar genom kanalarbete. Den enda nackdelen var att värmen fick ledarna att bära snabbare. Jag har inte tillgång till koder här, men om Rogers gjorde det så är det antagligen tillåtet.

Ethernet-kablar är inte avskärmade och skulle leda till mer värme. Kanske kör dem genom kallluftsavkastningen?

Som ett alternativ, om du kan få han kabel till höger golv, klibbade han dem till eller bakom baseboards bra för mig.

Hoppas det hjälper lite.

    
svaret ges 11.05.2017 09:47