Finns det en källa till fizzbin?

5

En åtgärdsdel hittar Kirk ett kort spel som är känt som Fizzbin som han använder för att fånga sina vaktar, så att de kan få dem att skydda sig och underordna dem:

                            

I1950användesenliknandegagpå The George Burns och Gracie Allen Show . Burns inventerar ett spel som heter kleebob för att förvirra sin fru (du kan hoppa över de första 74 sekunderna eller så om det här klippet):

                            

Medanreglernaförfizzbinochkleebobärganskaannorlundaärgagelleridésamma:Inventettkortspelsomförvirrarnågonannansåattdukanluradem.

Efteratthaskickat den här frågan på en systers SE-webbplats, frågar om det finns en källa till Kleebob Gag, det får mig också att undra om Kleebob scenen var källan eller inspirationen till fizzbin scenen i Star Trek .

Finns det några bevis för att David Harmon eller Gene Coon var bekant med denna scen eller om detta är deras inspiration för fizzbin?

    
uppsättning Tango 30.09.2016 19:50

1 svar

4

Möjligt

Det verkar ha blivit improviserat på plats, men det är möjligt att aktörerna var bekanta

Från regissören:

Komack said, "Like most good comedy, a good deal of the episode was improvised, particularly the Fizzbin card game played by Capt. Kirk and a group of dim-witted gangsters. They just sat down and did it...Shatner really thought of this idea, and I embellished it"

- Det här är Voyages Volume 2, Marc Cushman

Obligatorisk TV Tropes: länk

Det förefaller att det fanns andra exempel på den här typen av saker som inträffade före Star Trek-episoden. Speciellt tangentiell till Star Trek är att en liknande situation hände i en episod av "I Love Lucy". "Jag älskar Lucy" producerades självfallet av Desilu, samma studio som ursprungligen ägde Star Trek (även om det var redan under säsong 2 att sälja till Paramount)

TL; DR - verkar ha varit en inte ovanlig trope redan så det är säkert troligt att på en viss nivå var cast / crew bekant med den här typen av komedibit.

    
svaret ges 30.09.2016 20:10