Vad förklarar Jaime och Bronns öde efter försörjningskedjans slag?

32

I säsong 7 episod 5 kommer Jaime och Bronn fram från en flod, med sin rustning fortfarande på och utan fiender runt.

 • Hur drog de inte? I slutet av avsnitt 4 ser vi att Jaime sjunker i mycket djupt vatten med sin rustning fortfarande på. Det måste vara omöjligt att bada med så mycket rustning, särskilt om man är trött från en kamp.

 • Hur undviker de att fånga? Många måste ha sett Jaime försöker döda Daenerys, men ingen verkar ha märkt att de simma (vad måste ha varit) mindre än en minut senare.

 • uppsättning Ovi 14.08.2017 06:45

  4 svar

  33

  Jaime and Bronn emerge from a river, with their armor still on, and with no enemies around.

  How did they not drown? At the end of episode 4, we see Jaime sinking in very deep water with his armor still on. It must be impossible to swim with so much armor, particularly if one is tired from a fight.

  Bara Jaime har på sig rustning och bara på den övre halvan av kroppen. Bronn är inte med pansar .. han har läder.

  Det är inte klart att Jaime har den faktiska plattan rustning. Visst finns det metall på plats men det verkar som om han på många ställen bär läder med metalldekorationer. Detta kan minska den totala vikten.

  Vi måste anta att Bronn förde Jaime till ytan för att förhindra att han drunknar. Han säger att han inte låter Jaime dö tills han får det han har lovat .

  How did they avoid capture? Many people must've seen Jaime trying to kill Daenerys, yet no one seems to have noticed them swimming (what must've been) less than a minute later.

  Det finns ingen indikation av den faktiska tiden mellan episoder, även om det är strax efter slaget.

  Jaime & Bronn yta något sätt från slaget ...

  Återigenmåsteviutgåifrånattdeintesvungit,kanskeunderrökensräckviddochiblandundervattnetfrånstridsplatsentillnågonstansnedströms.

  Eftersomdu,somdusäger,bärJaime,ärdetganskatroligtatthanhållssjunkerochBronnmåstefortsättaförahonomtillbaka.

  Utanföruniversum

  NaturligtvisärdetiTV-landet plotpansar vilket förhindrar att de dör tills de inte längre behövs.

      
  svaret ges 14.08.2017 08:05
  18

  Det är en vanlig missuppfattning att rustning gör att du inte kan simma av två skäl:

 • det begränsar ditt rörelseintervall stort sett

 • Den väger för mycket

 • De är båda felaktiga. Det är mycket möjligt att simma även i den tyngsta rustningen, speciellt bara när du bara bär en bröstplatta (som Jaime). Det är mer tröttsamt, men det är verkligen inte lika begränsande eller så tungt som modern fiktion skildrar det. Det är till exempel mycket lättare än en modern soldats utrustning. Om det begränsade din rörelse kraftigt, skulle det också på allvar kunna påverka din förmåga att kämpa. Det är sant att du inte har full frihet, men det är oftast med rustning som täcker hela armen och benet. Jaime s är mycket lättare och skyddar mestadels hans torso och axlar.

  Du kan kolla en video här om någon simmar i tung rustning, och du borde veta att den borde väga lite över 20 kg.

  Det enda som skulle påverka Jaime är att han saknar en halv arm, men jag vet inte hur det skulle påverka honom.

  När det gäller det tomma slagfältet, skulle jag bara kalla det "bekvämt".

      
  svaret ges 14.08.2017 13:39
  5

  Ett par punkter att överväga -

  Bara Jaime har på sig rustning.

  De flesta människor är naturligt flytande. SCUBA dykare måste bära vikter för att de ska sjunka, så även om Jaime tydligt sänker sig från sin rustningens vikt och densitet, är det inte detsamma som att bara släppa en sten. Han kan flytta och behövs inte nödvändigtvis bara till botten av floden.

  Bronn hjälper klart Jaime.

  Vi ser dem komma ner i floden.

  Om Jaime släpas till botten, varför antar vi att de kämpade sig mot ytan och simmade därifrån? Skulle det inte bli lättare, förutsatt att de kunde hålla andan i ett par minuter, så huvudet direkt till stranden som rör sig längs flodbädds botten, tills de fick lite vatten för att fånga luften eller slutligen stå? >

  Anecdotally - Som en tidigare livräddare brukade vi tävla i en tävling varje år, där vi i en av händelserna var tvungna att hämta en dykningssten från botten av den djupa änden och simma den tillbaka till den grunda änden av poolen. De andra konkurrenterna försökte alltid dra den till ytan, där de kunde andas och simma tillbaka. Jag har alltid använt tyngden av tegelstenen så att jag kan skjuta ner botten och väsentligen språng längs botten tills jag kom till grundvatten. Det var mycket snabbare än att försöka slåss och simma på ytan medan du bär extra icke-flytande vikt. Jag tror inte att min tävling någonsin täckt hälften av avståndet när jag slår mål.

  Om jag var Jaime eller Bronn och jag kunde se stranden i möjlig räckvidd skulle jag samla mina ben under mig och "dyka" horisontellt och upprepade gånger för att täcka det avståndet så fort som möjligt. Med Bronn som behandlar Jaime som en "vikt" och hoppar samtidigt, täcker de avståndet så mycket snabbare.

  Den extra fördelen med bottenhöjdslokalisering skulle vara att du skulle vara mindre benägen att se swimming och thrashing på ytan under en längre tid. Kom ihåg, när Jaime senast sågs, var han på väg att vara omslagen i en boll av eld som reducerade andra människor till aska, bokstavligen. Från Daenerys perspektiv var allt hon såg den jättexpanderande fireballen mellan Drogon och Jaime. Det kan dessutom hjälpa dem att inte märkas om ingen ansåg att det fortfarande kan finnas en Jaime (även om Tyrion verkar göra det antagandet, så vad vet jag?).

      
  svaret ges 14.08.2017 17:41
  -1

  Alla trodde att de två förbränns. Draken torkade ut hästarna och allt är aska efteråt. Dany såg aldrig honom komma och tydligen ingen annan nära förutom Drogon gjorde heller. Så när Drogon tändde upp hästarna, tyckte Dany inte något om två rostade hästar, eftersom hon inte hade sett eller hört Jaime eller Bronn genom upproret. Den som såg Jaime, måste ha antagit att han var rostad och störde inte att undersöka.

  Jaimes armor borde ha kvar i asken för att notera att han dödades. Så, Tyrion visste att Jaime överlevde, men inte förrän han gick ner till platsen där de kom in i vattnet. Vid den tiden hade Jaime och Bronn uppstått och alla hade redan gått vidare.

  Jamie visas dock i kungens landning. Vi ska tro att han och Bronn hittade ett par stridshästar och gick oupptäckt tillbaka till King's Landing, vilket inte borde ha varit ett problem, eftersom Dany fastnade runt slaget för att utföra knäböjningsceremonin och när Jamie är ute Han är i Lannisterland.

      
  svaret ges 15.08.2017 17:23