Red "vitlök

1

Varför skulle en vidalia lök vara lila? Det luktade kände och såg normalt på annat sätt.

    
uppsättning mroll 12.11.2017 17:40

1 svar

5

Som Wikipedia-stater (med bra källor):

A Vidalia onion (/vɪˈdeɪliə/ or /vaɪˈdeɪliə/) is a sweet onion of certain varieties, grown in a production area defined by law of the U.S. state of Georgia and by the United States Code of Federal Regulations (CFR).

The varieties include the hybrid yellow granex, varieties of granex parentage, and other similar varieties

Såvitt jag förstår finns det sorter med ägglig nyans i blandningen. Den mest definierande saken om lök som accepteras som Vidalia är smak, förmåga att växa väl och inte utveckla skarp smak när den odlas på låg svaveljord runt Vidalia, Georgia. Om smaken är söt och mjuk som du förväntar dig, är färgen förmodligen OK och lök ligger inom vilket tillstånd Georgien tillåter att kalla en vidalia lök.

Det är också möjligt att det du fick var oplannad korsning med röda lök från närliggande fält. Detta kan hända om lök växer från frön, särskilt frön som samlas av bonden själv, eftersom frösäljande företag tenderar att vara mycket försiktiga med det. I så fall bör dessa lök inte säljas som Vidalia-lök - men om de är halva Vidalia-accepterade sort och odlas i rätt mark, bör smaken vara ganska nära vad du betalat för.

    
svaret ges 13.11.2017 12:47