Vad är effekterna av olika årstider på flygträning?

14

Vilken effekt kommer den tid på året då en elev börjar sin flygträning har svårt att träna?

 • Vilka särskilda problem kommer varje säsong att orsaka en studentpilot?
 • Vilka fördelar har varje säsong?
 • Finns det några studier som visar hur tiden på året påverkar träningens varaktighet eller framgång?

Olika breddgrader kommer att ha olika eller åtminstone mer extrema effekter, så observera om en effekt endast gäller för ett visst geografiskt område.

    
uppsättning jColeson 25.02.2014 05:00

2 svar

9

Ganska mycket det enda som kommer att ändra säsong till säsong är vädret. Beroende på var du är, kan det finnas mer flygplanstrafik kring en viss tid på året, men jag kan inte svara det säkert.

Självklart, ju längre från ekvatorn, desto mer extrema årstiderna. Om du är nära ekvatorn spelar det ingen roll vilken tid på året du börjar, eftersom vädret är ungefär samma året runt.

Om du inte är på ekvatorn måste du överväga fördelarna och nackdelarna för varje väderperiod. Dessutom har sommar- och vintermånaderna i extremiteter från ekvatorn (nära polerna) extremt långa dagar och långa nätter, vilket kan göra att natt och dag flyger svårt.

 • På vintern har flygplanet bättre prestanda (flygplan som kallare väder). Men :
  • Du måste hantera is och snö, vilket är särskilt farligt för lätta flygplan, som ofta inte är så beredda att hantera dem. Det är i viss mån farligt att alla flygplan
  • Du måste vara försiktig med låga temperaturer när du startar flygplanet innan du tar av dig
 • På sommaren har flygplanet sämre prestanda (de gillar inte varmt väder).
  • Många små flygplan har dåligt luftflöde inuti cockpiten, vilket betyder att de kan bli ganska heta (det är lättare att köra en värmare i en liten cockpit än att kyla den)
  • Du måste vara försiktig så att du inte överhettar motorn
  • Vissa platser kan ständigt bilda åskväder
 • Under regnperioden, som ofta är på våren, kommer du att ha försämrat prestanda. Även om det inte är regnigt kommer luften sannolikt att vara fuktigare vilket minskar flygplanets prestanda

Beroende på din latitud kan andra väderförhållanden vara mer förebyggande vid en viss tid på året (orkaner / cykloner, höga vindar, tornados, plötsliga stormar). Detta papper diskuterar vindskillnader baserat på säsong och latitud. Särskilt på sid 7 i dokumentet framgår att sommarmånaderna hade lite starkare vindar vid södra breddgraderna (södra halvklotet) och vintermånaderna hade betydligt starkare vindar vid norra breddgrader. Vissa geografiska områden kan ha förändringar i rådande vindriktningar , vilket också kan påverka träningen beroende på rutter och landningsbanor också.

TL; DR : Det är främst ett väderförhållande som kan påverka din komfort (temperaturen inuti, eventuellt lufturbulens), flygplanets prestanda och jordningsväder. Dessutom är det mest uppenbara bekymmer också längden på dagen - sommarmånaderna kommer att ha mer dagsljus, en speciell oro om du bara kan flyga i VFR-förhållanden / inte hålla en nattklassificering.

    
svaret ges 25.02.2014 14:45
4

Som SSumner säger är vädret din faktor för säsongsvårigheter vid flygträning, och i stor utsträckning kan dessa väderskillnader relateras till geografiskt läge.

I norra USA på vintern har man hot mot isen, för flygträning är isen en no-go-situation (de flesta tränare är inte godkända för is eller har a / is-kapacitet). För dagar utan is finns det ofta ett oändligt plan av stratocumulus moln som du behöver en IFR-clearance för att komma över. Detta kan fortfarande vara en go-situation för manövrer, men gör grundbaserad navigering omöjlig att träna. Du kommer också typiskt att stöta på mycket starka vindar, eftersom vädret rensar bakom cykloner i mitten av latitud.

I söder på vintern har du sporadiska frysande regn och isbildning, men utan Nordens frekvens. Ditt stora hot istället är vår och sommar åskväder säsongen. Om du respekterar AIMs idé om tstorm-undvikande, kan du lika mycket stanna kvar på marken, eftersom det bara inte finns.

I Florida kommer du att ha åskväder som urverk dagligen, året runt. Du kan flyga före och efter dessa stormar och havsbrisen som driver dessa stormar gör timingen och positionen ganska pålitlig att undvika.

I öknen sydväst handlar du om högdensitetshöjder på grund av höjden och värmen. Detta kan göra problem med klättring problematisk, men det kan lösas med ett skickligt flygplan. Denna region kan också vara problematisk för instrumentutbildning eftersom du aldrig kommer att logga in någon aktuell instrumenttid.

I Texas norr om Nebraska kan du ibland få intensiva jets med låg nivå och föra norr ut ur bukten. Detta kan resultera i väldigt starka vindar vid ytan och fuktighetsförhållandena i de lägsta några tusen foten, vilket kan vara problematiskt för träning.

I bergen av berg med starka vindar uppe (t.ex. New Mexico norrut längs Rockies) kan du uppleva turbulens, bergsvågor och rotormoln. Dessa kan förutsägas av vindarna uppe och kan undvikas, men kan presentera dagar då träning bäst inte utförs.

    
svaret ges 26.02.2014 21:54