Finns det en lågtemperaturtermostat som samtidigt byter till två elektriska garagevärmare? [stängd]

0

Jag vill ansluta två QMark MUH108 10kw elektriska garagevärmare till en enda termostat. Enligt specifikationen använder denna enhet 24 V-kontroll.

Det var tidigare fråga om en lågtemperaturtermostat för en elektrisk garagevärmare och Honeywell CT50K1028 / E nämndes (vilken är din grundläggande lågspänningstermostat) som går ner till 35 F.

M600S från Marley föreslogs som en samtidig växlingstermostat. Temperaturintervallet för det är 50deg F-80deg F. Jag vill bara hålla garaget ovanför frysning (vid en stuga i mtns) så 50 grader F är för högt för lågändningsområdet.

Finns det andra alternativ som M600S med lägre temp-intervall eller är det möjligt (eller tillrådligt) att ansluta varje värmare till en Honeywell CT50K1028 / E?

    
uppsättning BobP 06.02.2018 22:49

2 svar

2

Detta är ett svårt problem

Värmare på 10 000 wattstorleken använder olika sätt att stödja externa termostater. De flesta använder interna kontaktorer, men de flesta antar att de är den enda värmaren under extern kontroll. Deras kontrollmetoder är farligt oförenliga med parallellisering.

Kontrollen är enkel nog - de ger två ledningar och du shuntar dem tillsammans för att kräva värme - men varje värmare behöver sin egen "switch".

Värre, de är 240V och ditt val av 240v termostater är redan ganska begränsat. Valet av sant flervolt statistik är långt smalare, eftersom de flesta "2-poliga" statistiken faktiskt bara byter termostat på ett ben, den andra är bara en på / av-brytare. Dina ganska specifika krav kommer att göra för hård shopping.

Det kan också finnas värmare utan någon termostatstyrning alls och behöver hårdkopplas av en kontaktor. Den faktiska belastningen är 41,7 ampere plus en fläkt som driver den nära 48 ampere.

Så mitt mål här är att komma fram till en prisvärd, av hyllan, laglig kontrollmetod som kommer att fungera med olika värmare och statistik och vara förståelig för någon HVAC-tekniker.

Mitt svar är 24V styrspänning precis som hushållsapparater för HVAC. Det är lätt att leda med billigt från hyllkomponenterna. Transformatorer är $ 13, du kan använda nästan vilken termostat som helst från en $ 15 Honeywell till en a Nest, och det är lätt att leda under lågspänningsreglerna. Drag inte linjespänningen längre än du behöver.

Paradoxalt sett är lågspänning det enda sättet att byta så mycket ström.

Grundinställningen är en 24V-transformator som typiskt är 40 VA (watt), lätt tillgänglig för cirka $ 13, som monteras i ett lådans lock. Beteckna de två 24V-ledningarna R och C. Därefter till termostaten efter eget val, som tar ledningar som heter R och W (och C om en smart stat). Sedan på varje ugnsplats, och ange de två ledningarna till ugnen W och C. Här är hur du kopplar upp varje typ av ugn.

En ugn med ombord kontaktor

Generellt stödjer dessa typer av ugnar en extern termostat genom att tillhandahålla ett par ledningar. Dessa ska shuntas (shorted) tillsammans för att kräva värme. Vissa av dem behöver bara driva sin interna kontaktor själv (mindre än 1 amp) och andra använder fläkten också (mindre än 7 ampere).

Du använder något vanligt relä med en 24V-spole. Spolen går till R och W från termostaten. Kontakterna går till de två ledningarna som ugnen ger.c. Lämpliga reläer är typer som monteras i en kopplingslåda "knockout" (ugnen kommer säkert att ge flera av dessa) som RiB eller Aube-reläer. Ett internt relä kan också monteras, till exempel en $ 12 luftkonditionering kontaktor skulle mer än tillräckligt.

Kontaktorer

Detta är ordet för ett "stort relä". Om du styr en värmare som inte har sin egen interna kontaktor (t.ex. parallella kadettvärmare) behöver du skaffa din egen kontaktor.

Och platsen att leta efter prisvärda 50A-tierkontaktorer är luftkonditionering, eftersom större luftkonditioneringsanläggningar har 40-50A-nominella motorer. Dessa kontaktorer är faktiskt gjorda för att fungera från termostater.

Värmepump, idealiskt jordad

Vid typiska elektriska priser kommer det att kosta dig $ 2,40 / timme för att köra dessa värmare. Om de är på 20% av tiden är det nästan $ 400 / månad. Jag vet inte vem som betalar för din makt eller om du har en specialprisplan. Men återbetalningstiden för en värmepump som kommer till jord kommer bara att vara några år. Vid vilken tidpunkt skulle kostnaden för uppeation vara nästan noll jämfört med detta.

En värmepump behöver inte fettluftskanaler överallt, enheterna kan använda separata "register" anslutna av Freon-linjer - detta kallas en "mini-split".

Grunden att överväga jordkällor är att om värmepumpens luftkällor blir för kall för att fungera några dagar på året, och kommer att "falla tillbaka" på nödvärme, vilket är resistiv elektrisk uppvärmning exakt som här här. I själva verket skulle de här värmarena vara tillräckligt med nödvärme när kontaktorerna diskuterades.

Alla värmepumpslösningar ger även luftkonditionering.

    
svaret ges 08.02.2018 01:16
0

Det kan vara, beroende på vilken ström du behöver. Det är oklart för att du inte kan få 20 kW genom den Marley ändå.

En snabb sökning på mitt föredragna industriella försörjningshus visar Johnson A72CE-1C, Raychem EC-TS, och en butiksvarumärkenhet (Dayton 6EDY8). Dessa är alla linjespänning, minsta 24A termostater som går ner till 30 F.

Dayton-enheten är 30A dubbelpolig, inte säker om den är kombinerad eller separat.

    
svaret ges 06.02.2018 23:42