Flight mellan Schengen-länder med Schengen-anslutning efter att ha uttömt gränsen 90/180

6

Jag är från Brasilien (ingen visum behövs för Schengen) och jag är fortfarande inom 90 dagar och väntar på att kunna komma in i Schengen igen, efter att ha tillbringat exakt 90 dagar där.

Nu har jag en företagsresa till Skottland och jag är oroad över att jag kommer att få problem när jag kommer till Frankrike, i CDG.

Jag vet att det finns en sak som heter ATV (airport transfer visa) du kan få när du är från ett land utan automatisk kortvarig Schengenvisum. Detta är inte mitt fall - jag har automatisk visum - men det faktum att det finns en annan regel för det här fallet ger mig en känsla av att det här är en speciell situation.

Min gissning är att det borde vara bra för att jag bara kopplar i Schengen mellan icke-Schengen-länder och kommer aldrig att lämna flygplatsens internationella område.

Så är det verkligen okej eller ska jag få en bra och / eller skickad tillbaka?

    
uppsättning Thiago Duarte 24.10.2016 19:42

1 svar

11

För att beräkna varaktigheten av vistelsen i Schengenområdet behöver du bara överväga resor som passerar genom Schengens gränskontroller. Eftersom du är på väg i CDG, borde du inte behöva passera gränskontrollen. Du kommer dock vilja försäkra dig om detta, om du redan har uppnått max 90 dagar.

Ett visum för flygplatstransitering är inte nödvändigt, och det hjälper inte under alla omständigheter.

    
svaret ges 24.10.2016 19:50