Har några brott begåtts med en Transporter?

9

Enligt sin natur kan Transportörer användas för en mängd olika kriminella medel, till exempel:

  • snedvrider en persons utseende (för bedrägliga eller skadliga handlingar)
  • eller ens förstöra en person.

Finns det något bevis på att en Transporter kan användas för att begå brottsliga handlingar?
Svaret kan vara från vilket Star Trek-material som helst.

    
uppsättning Often Right 15.04.2014 05:52

9 svar

12

På toppen av mitt huvud kan jag tänka på minst två tillfällen där transportteknik används för att begå vardagliga brott (t.ex. i motsats till att använda dem som en krigsvapen eller som ett verktyg för spionage )

I Gambit Part 1 lär vi oss att ett brottsligt gäng har modifierat sina fasor att aktivera en transportör på sitt skepp. De använder den här tekniken för att stjäla religiösa artefakter från arkeologiska grävningsplatser och kidnappa Picard på ett sätt som gör att det ser ut som om han är död.

                            

På Ménage à Troi , använder en Ferenghi Daimon, som Tog använder en transportör för att kidnappa Lwaxana Troi och Deanna Troi. Han transporterar dem sedan ur sina kläder. Det skulle åtminstone anses vara en form av sexuella övergrepp.

                             
    
svaret ges 15.04.2014 06:58
22

Säsongen sju episoden av DS9 - Field of Fire - har en vridning.

The killer is using a rifle that transports the bullet from the muzzle of the rifle - conserving the bullet's muzzle velocity and allowing the shooter to hit targets through bulkheads.

    
svaret ges 15.04.2014 07:19
8

Ett annat DS9-exempel är från S05E11 , när seriemördaren lägger en remat detonatorn på ett av hans offer så att hon skulle dö hemskt när han transporterades.

Remat-detonatorn är ett ondskefullt vapen av sabotage som stör avlägsnandet av transportörens rematerialisering, vilket orsakar en relativt långsam och smärtsam död som lämnar offeret oigenkänligt. De är otroligt små enheter som är lätta att dölja på någon utan att de vet det och är påstås populära hos Romulans (jag kan definitivt föreställa mig Tal'Shiar med den här skrämmande exekveringsmetoden).

    
svaret ges 15.04.2014 11:47
6

Jag är inte säker på om du anser att det är ett brott eller bara en aggressiv handling mellan krigsfester, men i VOY: Maneuvers Kazon Nistrim använder en felaktigt erhållen transportmodul för att utföra ledaren för en rivaliserande sekt genom att stråla honom i rymden.

    
svaret ges 15.04.2014 10:36
5

I Datadagen används en transportör för att maskera smuggling av en Romulan spion - en direkt spionage som Picard och Data avslöjar i det här avsnittet.

Och mer indirekt, i Arvid använder Devil's Due transportteknik tillsammans med många andra rymdfärda tekniska knep, att köra en djävulskräckande planet och Enterprise, som definitivt räknas som ett brott.

    
svaret ges 15.04.2014 15:31
4

I det oupptäckta landet ( The Final Frontier ) -filmen används transportören för att utföra ett mord på Klingon-skeppet genom att åka dit. Transporten är inte armen, men den används för brott, vilket är vad du frågade.

    
svaret ges 15.04.2014 07:53
3
Kapten Kirk använder transportören i samband med att han begår de flesta av hans många brott mot premiärriktivet.

    
svaret ges 15.04.2014 08:14
1

Jag lägger till en annan, TOS "The Menagerie". Spock använder uppenbarligen transportören för att ta Captain Pike till Enterprise. Jag säger tydligen eftersom det inte finns någon scen som visar den faktiska transporten. Det verkar dock troligt eftersom kvinnokontoret som beskrivs nedan övervakar Pike i sitt rum. Vi ser att hon tittar på honom i rummet, hon vänder sig kort och när hon vänder tillbaka till tittaren är Pike borta. Nästan omedelbart efter det får Mendez en kommunikation att företaget bråkar ut ur omloppet (vilket betyder att Pike & Spock nu är ombord). Medan viss tidskompression för TV-tidens skull är förståelig, sker allt detta snabbt och verkar utnyttja transportören till den enda livliga förklaringen.

Gädd konsekvent berättade för Spock "Nej" (med ljuset på sin stol) till escapaden. Även om Pike bestämde sig för att stanna kvar på Talos IV, skulle den ursprungliga handlingen att ta honom till företaget utgöra kidnappning, eftersom Pike inte var villig att gå.

    
svaret ges 15.04.2014 13:10
0

Detta är ett direkt exempel.

I en episod hjälper Beverly Crusher till att behandla sjukdom i ett avlägset laboratorium och blir irreversibelt sjuk på grund av skador som orsakats av pro-aktiva immunsystem hos experimentella människor. Transportören används för att reproducera henne i pre-ill state, baserat på data som hölls i transportminnet från hennes sista resa - den till labbet. Argumentet som användes för att begå detta allvarliga brott mot politiken var att Dr Crusher var en viktig besättningsmedlem, och en ersättande läkare var inte möjlig.

Men eftersom det är en fiktiv TV-serie är det inte en "riktig" brottslighet. Den orwelliska "1984" -märkningen "crimethink" kunde appliceras.

    
svaret ges 15.04.2014 10:43