How kan jag effektivt hålla koll på tidslinjen för en kampanj?

24

Inledning

Jag har spelat bordsskiva i några tolv år, både som spelare och en frekvent DM. Under den här tiden har jag haft ett halvt dussin kampanjer och ingen av dem har varit särskilt noggranna när det gäller tidslinje och tidshantering.

Problemet

Problemet handlar om att hålla reda på de mindre tidsramar där händelser inträffar och, i förlängning, vad som annars skulle inträffa under den tiden.

Den större tidslinjen (År 2000: A hände, år 2050: B hände osv.) är ganska lätt att hålla reda på, eftersom de flesta kampanjer (åtminstone de jag spelat) äger rum inom ett år eller så. Problemet jag har håller reda på den dagliga tidslinjen.

Exempel

PARTEN sätter sig till fots från TOWN1, genom FOREST, innan de avser att nå TOWN2. Denna resa beräknas ta en vecka. Nu, innan de lämnade TOWN1 skickade WOODELF ett meddelande via raven och bad sina syskon träffa dem i FOREST. Dessutom, två nätter innan de lämnade, inbjöd PARTY en korrupt ARISTOBRAT och stal THINGY1. ARISTOBRAT vill ha THINGY1 tillbaka och har skickat ut rikstäckande meddelanden, varnar lokala myndigheter om stölden och PARTYs beskrivning.

Halvvägs genom FOREST, är PARTY omhuldad av ett band av skurkar, vilket resulterar i en lång (play-time-wise) kamp och när PARTY är segrande, beslutar GROUP att kalla det en natt.

Nästa gång GROUP samlas, är det svårt att komma ihåg hur lång tid resan skulle ta, hur länge PARTEN hade rest, hur länge raven skulle ta för att komma till WOODELFs syskon, när ARISTOBRATs budskap kommer att nå olika städer och hållfastheter nad vad resultatet av det kan vara. Tidslinjen, och därmed potentiellt kampanjen, blir krossad.

Fråga

Finns det en snabb, enkel att använda och flexibel metod, applikation eller annan tjänst som kan hjälpa mig att hålla koll på tidslinjen för en kampanj?

Notes

 • Jag har försökt skriva ner den i en anteckningsbok eller ett orddokument. Det blir lätt gibberish, och / eller försvinner bland alla andra anteckningar. Word-dokumentet är lättare, men stör spelflödet (Vänta, jag måste skriva ner det här. Häng nu, låt mig hitta rätt dokument. Åh, jävla, datorn är laggy).
 • Svaren på den här frågan tyder på att inte heller stör med det (vilket jag självklart vill göra) eller använda räknare som jag tihnk fungerar utmärkt för att hålla reda på tiden som passerar, men inte lika mycket att hålla reda på när längs tidslinjen en given händelse inträffade. tack till @BESW för frågan
 • Den här frågan gäller att hålla reda på händelser som uppstår regelbundet, med en jämn spridning på tidslinjen, vilket inte är fallet för min fråga, eftersom det rör sig mer om att skapa och hantera en detaljerad tidslinje för händelser som uppstår, med förlåt för min brist på sofistikering, willy-nilly. tack till @BESW för frågan
uppsättning Gunnar Södergren 22.10.2014 13:03

8 svar

11

Om du vill lägga till fgysins svar , om din kampanj sker över längre skalaer, med resor som t.ex. veckor blir quadpapper användbart:

Idethärfalletskulleduanvändaantingenettseparatark,denandrasidanavpapperetellerdenhögrahalvanföranteckningar.Korsaöverdagarsomgårförbimedingentingsomhänder,menanvändettnummerföranteckningaromnågotärviktigt:

Beroende på storleken på papper och rutnät kan du passa ett år på 2-4 sidor, vilket innebär att även decennier långa kampanjer hålls (relativt) organiserade.

När det gäller vem som behåller det, som GM kan du lättare ställa in påminnelser i framtiden eller anteckningar om NPC om du gör det. Om en spelare gör det kan du dock fråga dem att markera t.ex. en stjärna utan att säga vad det betyder. Läckra sätt att ange vid en deadline ...

    
svaret ges 22.10.2014 15:48
22

Speltidskalender

Vår grupp löser det exakta problemet du beskriver med en speltidskalender. Det här är i grunden exakt vad det låter som: en tabell som listas i en kolumn, med kryssrutor bredvid dem där vi kan markera dagens övergång. Vi lämnade också lite utrymme för korta noteringar.

Vi använde detta i stor utsträckning i en mycket lång sandlåda som fantasi kampanj (satt i Middle Earth med MERP / RM). Det hjälpte oss att hålla reda på de dagliga händelserna, liksom regelbundna händelser som inkomst, ankomst av handelsföretag, leveranser, förfallna skatter mm.

Exempel:

391.133

Fördelar:

 • Snabbt att använda: Ett enkelt kryssrutan är för det mesta nog.
 • Anteckningar tillåter en grov logg över vad som hände på ett effektivt sätt
 • Du kan enkelt annotera viktiga datum i framtiden (Hur länge tills smeden avslutade svärdet för spelare X? När kommer nästa lönecheck?)
 • Med korrekt formatering kan du enkelt passa ett halvt år på ett A4- eller brevblad.

I ditt fall kan du behöva hålla denna kalender till dig själv som GM om du tänker notera saker som "Ankomsten av de onda herrarnas arméer". Annars skulle jag föreslå att jag bara outsourcade det här: Ge det till din mest noggranna spelare och låt honom göra bokföringen för dig.

    
svaret ges 22.10.2014 13:44
11

Gantt Diagram

Jag har spenderat mycket tid på att lösa problemet med "vad är det som händer?" och bosatte sig på Gantt-diagrammet -metoden. Jag kan kartlägga vad som händer i parallella tidsramar, beroenden, sekvenser och triggers. Under spelet får jag tillgång till masterschemat (till exempel PDF-kopia) och gör helt enkelt manuella uppdateringar i penna mittspel. Efter matchen uppdaterar jag masterschemat. Om det finns väldigt komplicerad parallell aktivitet pågår som jag inte kunde förutsäga, piska jag bara upp en förenklad mini-Gantt på papper.

Denna process är enkel, enkel att använda, utnyttjar kraften i digitala verktyg samtidigt som du använder enkelheten och enkelheten i papper / penna. Det gör det också möjligt för mig att hålla koll på alla världens delar på samma gång så att världen kan fortsätta att existera även om datorerna inte interagerar med det.

Journals

Vad gäller ditt problem med journalen vad datorn har gjort gör jag det en separat process. Jag noterar detaljer i en anteckningsbok när de händer, och sedan omformateras till något mer tidskriftsliknande efter matchen. Jag skickar ofta en berättande sammanfattning av det senaste spelets aktivitet strax innan nästa match session för att hålla magiken på gång. Som @Hassassin föreslår kan du till och med få en spelare att göra det för dig, men jag brukar behöva spela in detaljer som spelarna kanske inte känner igen som viktiga.

    
svaret ges 22.10.2014 18:11
4

Det finns ett antal discipliner som använder tidslinjer, inte bara RPG. Som ett resultat finns det ett antal verktyg för att spåra dem. Medan jag redan var medveten om Aeon Timeline , är det bara OSX-bara och kommersiell programvara. Medan vi är vana vid att investera i vår hobby, trodde jag att jag skulle se om jag kunde hitta några fler alternativ.

Det här blogginlägget gav mig ett antal nya till min uppmärksamhet.

Eftersom jag inte exakt vet vad dina systemkrav och budget är, har jag hämtat listan över objekt som är gratis (åtminstone med ett fritt alternativ) och webbaserade (och eliminerade objekt som bara är javascript komponenter eller döda länkar):

Inkluderingen av ett verktyg här är inte en godkännande av mig av deras kvalitet eller lämplighet för ditt syfte. Denna lista tjänar bara till att uppmärksamma verktyg som är utformade för att göra det jobb du beskriver.

* Timeglider är uppenbarligen inte längre fri förutom studenter och grundare. Java-komponenten i hjärtat av deras app är tillgänglig gratis för icke-kommersiell användning.

    
svaret ges 22.10.2014 14:48
3

Varför inte bara använda en riktig kalender? Eller ännu bättre, en händelseplanerare.

Gå till din lokala konst & hantverk eller kontorsaffärsbutik, och köpa en handhållen bokförd kalender- eller evenemangsplanerare tillsammans med några pennor. Ju mer generiska och tomma, desto bättre.

Du har nu en praktisk portabel händelseplanerare för alla kampanjens stora händelser.

De bästa typerna av "klienter" för den här typen av registrering är en handhändelsesplanerare, med inte bara dagar utan timmar skrivna in, så du kan planera exakt när varje händelse ska inträffa. Detta kommer att leda dig om $ 20 för en anständig, men om du vill hålla reda på din kampanjens tidslinje är det ett ovärderligt verktyg.

Kontrollera bara att du skriver allt i penna . När allt kommer omkring kan händelser förändras. Festen kan hitta en genväg eller bli försenad av en avalans, och du måste radera sitt ankomstdatum och placera det på annat håll i din tidslinje.

    
svaret ges 23.10.2014 18:04
2

Jag hittar en enkel techneque, som ensam är inte tillräckligt för att lösa alla dina problem, men kan få " Låghängande frukter " är:

 • Håll en fil på en gemensam grupp tillgänglig plats.
  • Jag gillar facebook, men det finns gott om andra
 • Skriv i denna fil:
  • En sessionstitel
   • Till exempel "En oväntad gäst"
   • Detta fungerar för att jogga ditt och allas minne
  • Spelarens XP har uppnåtts under den sessionen
   • så ofta användbar för att få det här inspelat.
  • InWorld Slutdatum och -tid för den sessionen
   • Ibland om det fanns någon form av tidtabell som noterade det också.

Den här enkla åtgärden innebär att du börjar och avslutar sessioner samtidigt i spelet. Du har inga problem som: "Det verkar som om det alltid är helgen". Du kan placera importerade händelser med ditt minne om vilken session de hände i. Eller uttryckligen korsa referenssessionstiteln med datum.

Detta ger tillräckligt med känsla av tidskonsistens som alla raster kan förbises.

    
svaret ges 23.10.2014 02:13
2

En intressant metod som jag hittade, som snyggt integrerar slumpmässiga möten, är Time Pool som beskrivs i den här artikeln av The Angry DM , en longtime bordspel spelmästare med en väldigt arg blogg. Jag tycker särskilt att frekvensen av slumpmässiga möten och / eller sidodrag kan modifieras med lätthet genom att justera tärningen rullad eller enheten av meningsfull tid!

Systemet har några åtgärder:

 • Roll för komplikationer. Ta en uppsättning tärningar som representerar tidsenheter som spelarna spenderar - ett belopp som motsvarar tidspoolen om inget annat anges - och rulla dem. Vilka som helst som rullas representerar en komplikation. Tärningarna som används är valda enligt hur troliga komplikationer är, där d6 är standardvärdet.
 • Advance Time. Varje enhet av meningsfull prospekteringstid som spenderas av spelarna lägger till en dö till poolen. När detta inträffar slutar alla effekter med samma tid som tidsenheten. GM kan då rulla för komplikationer om spelarna har stört eller utlöst andra villkor för en komplikation under denna tidsenhet. I artikeln är enheten av meningsfull tid 10 minuter, föreslås för att utforska en fängelsehålan. Jag tycker att det här är alltför fort för överworld resa, så jag byter det till 2 timmar i det sammanhanget.
 • Rensa tidspoolen. Tidspoolen har en begränsad kapacitet på 6 i artikeln. När den är fylld, istället för Advance Time, utför GM denna åtgärd. Alla effekter med en varaktighet av 1 timme (eller 6 enheter av tiden) löper ut, och så mycket tid tas bort från effekter med längre varaktighet. Utför en roll för komplikationer. Töm sedan tärningarna i Time Pool. Markera att 1 timme (eller 6 enheter) har passerat.
 • Tid flyger. När tiden går över (till exempel genom vila eller berättelse), Roll för komplikationer med 6 tärningar, en för varje timme (eller 6 enheter) som passerade men ta bort tärningar från Time Pool.
Komplikationer kan vara många olika saker, men i slutändan måste de presentera svåra val eller resurser som spelarna vill undvika. De kan också kedjas för att skapa en sidodest (eller antagonistens plot mot partiet) som fortskrider varje gång relevant komplikation väljs. I de flesta moduler kommer komplikationer bara att bli slumpmässiga möten.

    
svaret ges 22.01.2019 00:27
1

Det här är ett problem på två sätt. Det främsta är det självklara att hålla reda på vad som hänt när det är en viktig del av kunskapen när man planerar långsiktiga händelser i en kampanjvärld. Den andra, lämnar spelarna med en fast känsla av kontinuitet.

Jag tycker att det bästa alternativet kan vara att skapa ett enda kalenderdokument med hjälp av sådana saker ett Words bokmärke för att hålla orden på saker. Nöda saker efter år, månad, vecka och dag (eller huruvida de håller reda på tiden i den här världen) och gör noggranna anteckningar. Också öva bra redundans med detta dokument, eventuellt hålla på Google Dokument eller annan molnserver.

Kom också ihåg att det här inte bara är en Dungeon Master-fråga, eftersom spelarna också kan lösa vad som hände med dem och i vilken ordning. Be dina spelare att hålla en karaktärsjournal eller sammanställning om hur de skulle berätta för sina äventyr på de lokala vattenhålen.

Jag finner att användandet av dessa två steg kan leda till en mer helhet av flytande kontinuitet i din kampanjvärld.

    
svaret ges 22.10.2014 19:20