Har du återhämtat dina hitpoints när du slutar vara en vild magisk krukväxt?

36

DND 5: e utgåvan Wild Magic-bordet får dig att bli en krukväxt om du rullar en 41 eller en 42:

You turn into a potted plant until the start of your next turn. While a plant, you are incapacitated and have vulnerability to all damage. If you drop to 0 hit points, your pot breaks, and your form reverts.

När din formulär återkommer eftersom det blir början på din nästa tur, vad händer med de träffpunkter du förlorade som en krukväxt? Om du dör som en krukväxter och din form återgår, är du KOed och måste börja göra döden sparar? Vad händer i det fallet?

Är det också en referens till Potted Plant från Munchkin?

    
uppsättning Leo Izen 02.02.2016 17:01

2 svar

51

Den här effekten påverkar inte dina träffpunkter alls. Det gör att du ser annorlunda ut, ger dig förutsättningar, och det är det. När du tar skada, du tar fortfarande skada, och när du når 0 träffpunkter, är du medvetslös och gör dödsbesparande kast. Du slutar också se ut som en krukväxt.

Allting i spel som inspireras av Munchkin är ett kyckling- och äggproblem. Munchkin består mestadels av spelkulturreferenser. Så ja, men också nej.

    
svaret ges 02.02.2016 17:55
25

Jag skulle hänvisa till andra regler i PHB när det gäller att återgå till din ursprungliga form. Både Wild Shape och Polymorph returnerar dig till din HP-summa från din ursprungliga form före omvandlingen när din transformerade form HP når 0. Andra transformativa stavelser har liknande ordalydelse. Jag skulle vilja härleda det här är också fallet här.

Med tanke på att effekten sker på en rullning av 41 eller 42 , även om detta inte är det accepterade beslutet av samhället som helhet, är det okej att ha kul med spelet. Det här alternativet (med hjälp av Wild Shape / Polymorph-regeln för HP-bestämning) är en mer ljusartad version av effekten än den som gemenskapen samtycker till (använd din nuvarande HP och när du slår 0 återgår du och dör).

Jag skulle hata att få en dator att dö eftersom han blev en krukväxt på grund av ett påskägg som dolts i spelreglerna för komisk lättnad (referensen, om du har missat det, är nummer 42 som resulterar i spelare spontant förvandlas till en krukväxter - se Hitchhiker's Guide to the Galaxy för mer information). Då kan det göra det ännu roligare: "Hej, kom ihåg den tiden jag blev till en krukväxter och den ork krossade mig i små bitar och då började jag dö?"

Det är självklart, på vilket bord som helst, det är okej att använda antingen avgörande. När du är i tvivel, prata med din DM.

    
svaret ges 02.02.2016 17:05