80s anime med mecha med tank-slitbanor "rullskridskor"

6

Jag har inte kunnat identifiera en serie kort anime shorts (jag tror att varje avsnitt var ungefär en minut) från mitten av slutet av 80-talet (jag tror att jag först såg dem i 86 eller 87 i USA, kanske på kabel). De animerade i en typisk cellstil, inte CGI.

Som jag minns hade varje episod samma tre tecken: två manliga mecha / kampdräktoperatörer (med skridskoåkning "skridskor" på fötterna och mecha skulle skridas runt i strid), en såg lite ut < a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Elric_of_Melnibon%C3%A9"> Elric -som den andra var mörk ... dessa två var alltid bekämpa varandra, men med lag av känslomässiga komplexitet (tidigare vänner? bröder?); Den tredje karaktären var kvinnlig och fångades på något sätt mellan de två (gisslan? delad lojalitet?).

    
uppsättning Lexible 18.10.2014 18:54

2 svar

5

Problemet med det mest troliga svaret på detta är att det inte är inte en serie korta shorts. Men baserat på beskrivningen av robotarnas lokomotiv och karaktärsrelationerna låter det som om du såg anime-serien 1983 Armored Trooper Votoms .

De titulära Armored Troopersna skater runt på fotmonterade hjul, men de flesta är svåra att se, eftersom de är små eller dolda under fötterna. Här är två exempel på de stora, synliga, slitna hjul som är utrustade med några av dem:

Huvudpersonen och antagonisten till de ursprungliga tv-serierna är Chirico och Ypsilon. Ypsilon är visserligen ganska elriskliknande i utseende - tunn, blek och vithårig - och Chirico är ganska brun i motsats:

De två är artificiellt skapade super-soldater, och befinner sig i konflikt flera gånger intermittent genom serien. En del av deras konflikt är faktiskt över en kvinna, en annan super-soldat, Fyana:

Ypsilon tror att han, på grund av sin tro på sin egen inneboende överlägsenhet, är avsett att förena sig med honom, men Fyana är mer personligen kopplad till Chirico. Alla tre pilotrobotar (Fyana personliga maskin är den rosa, vars hjul visas ovan), genom att använda flera i serien när de går igenom olika strider i ett större interplanetärt krig.

Beskrivningen av deras skarpa relationer - ett släktskap mellan huvudpersonen och antagonisten, och uppdelade lojaliteter hos kvinnans ledare - passar ganska bra med dessa karaktärer. De är tre i ett slag, med inga andra konstgjort modifierade människor som själva deltar i detta krig. Som sådan är deras kamp för att förstå sin egen existens en undertext till sina strider.

Det enda som inte stämmer överens med mig är att du såg denna serie i en minuts bitar. Jag känner inte till något tv-nätverk med hjälp av klämmor i serien i reklamsegment under kommersiella raster eller något sådant, men det är säkert möjligt.

    
svaret ges 11.09.2018 02:21
2

HEAVY GEAR Miniaturer spelbind-in-serien? Om den du tänker på var CGI, så är det en poäng för detta.

    
svaret ges 15.05.2015 12:21