Om maskinerna drivs av människor, vad driver Zion?

11

Det är klart från början att de maskiner som driver matrisen drivs av värmen som produceras av människor.

Hur drivs Zion utan mänskliga batterier? Och eftersom maskinerna är medvetna om Zion och har uppenbarligen brutit in tidigare i tidigare cykler, varför kan inte maskinerna använda samma typ av strömkälla i stället för att kräva att människor är anslutna till matrisen och i gårdarna?

    
uppsättning Tango 29.02.2012 17:41

3 svar

19

Det nämns att Zion är mycket djupt i jorden, vilket innebär att den drivs av geotermisk energi . Här är en relevant citat från den första filmen :

Tank: If the war was over tomorrow, Zion is where the party would be.

Neo: It's a city?

Tank: The last human city. The only place we have left.

Neo: Where is it?

Tank: Deep underground, near the earth's core where it's still warm.

Varför maskinerna inte utnyttjade en sådan kostnadseffektiv, pålitlig och hållbar energikälla är oklart, särskilt eftersom de uppenbarligen har avancerad borrteknik. De nådde Zion upprepade gånger , trots allt!

Jag antar att vi antar att den biologiska källan till makt från människor är på något sätt (vågor händer) mer kostnadseffektivt och hållbart än geotermisk energi, även om jag inte skulle kategorisera det som mer tillförlitligt med tanke på alla problem de hade med deras "zoo" / kraftverk.

    
svaret ges 29.02.2012 17:47
0

Om du prenumererar på Matrix inom en Matrix-teori , så använder tekniskt människa Zion också.

    
svaret ges 29.02.2012 19:04
-2

En MIT-studie från 2006 uppskattas att det finns cirka 13 000 zettajouler geotermisk energi i jorden. Det var innan vi upptäckte med nya instrument att kärnan är faktiskt varmare ... vilket kan innebära ett ännu större antal än 13 000 Zettajoules.

Den samma undersökningen visade i alla fall att vi hade teknologin 2006 att utnyttja 200 Zettajoules power, med möjligheten att expandera till 2000 Zettajoules i framtiden med förbättringar av den aktuella tekniken.

Mänskliga civilisationen använder för närvarande cirka 0,5 Zettajoules (men uppskattar att 1/3 av Humanity inte har elektricitet ... för att ge alla människor makt, skulle det sannolikt gå upp till ungefär 0,65 Zettajoules).

Jag skulle tro att maskinerna skulle betona teknisk effektivitet (göra mer med mindre). Ergo, de skulle troligen hitta 200 Zettajoules "för mycket", men du vet aldrig ... eftersom det här borde vara närmare 2199 - och de flesta scifi verkar inte förstå begreppet "göra mer med mindre" (teknisk effektivitet).

Konceptet "mänskligt batteri" flyger verkligen inte. Maskinerna har uppenbarligen tillgång till mycket effektiv bordningsteknik, så att de enkelt kan gå hela vägen ner till kärnan och knacka på den direkt (omedelbar och nästan outtömlig kraftkälla som kan förnyas för att starta).

Maskinerna var vid en tidpunkt beskriven som drivs av sol ... men Människor mörktade sedan himlen.

Beroende på hur många människor de växer ... tror jag inte riktigt att även vid 7,2 miljarder skulle du kunna generera mängden kraft som motsvarar vad som produceras av jordens kärna.

    
svaret ges 08.08.2015 00:11