Can får turister i östra Asien fortfarande en massage från en blindmassör?

9

Jag har läst hur och då om hur massor brukade utövas främst av blinda personer i Japan.

Jag kunde inte hitta mycket information om den nuvarande situationen i Japan, men jag kom över en artikel om en tvist om huruvida icke-blinda bör få göra det i Sydkorea, en del av en tidigare japansk koloni , och ett kort omnämnande på WikiTravel i Taipei, huvudstad i en annan före detta koloni i Japan.

Finns det fortfarande, särskilt i Japan, och är det tillgängligt för utländska turister? Min japanska är ganska grundläggande och jag kan inte prata kinesiska eller koreanska, och jag är orolig för att någon är blind kan göra språkbarriären värre.

    
uppsättning Andrew Grimm 26.09.2016 23:11

1 svar

4

Jag kan inte säga någonting om Japan, Sydkorea eller eller Taiwan, men blindmassage (i den mening som massören är blind) är fortfarande ganska mycket en sak i Kina. I en affärsmiljö där du aldrig vet vad "massage" står för blindmassage är faktiskt en indikator på kvalitet.

Du vill fortfarande kolla recensioner först och för Shanghai-exemplet kan du hitta ansedda rekommendationer från en Shanghai Expat Magazine eller på CNN Travel . En plats är listad i båda artiklarna!
Vid googling för "shanghai blindmassage" kom jag över en annan wiki-stylad sida med ett namn som gjorde mig lite försiktig. Inte länka, men det kan faktiskt vara legit. YMMV.

    
svaret ges 25.11.2016 23:46