Var öppningsplatsen i Dark Knight Rises där i originalskriptet?

10

Jag vet att det var en bra scen och etablerade var Dr kom från, men det var inte riktigt nödvändigt. Om du tar den scenen ut, är Banans första avslöja i avloppet. Var öppningsplanen en extra åtgärdssekvens för att starta filmen med ett slag i stället för ett tal om Dent?

    
uppsättning Clayton 25.07.2012 08:31

3 svar

20

STORA SPOILERS AHEAD

Tänk dig att det är en vecka innan öppningsplatsen. Banan schemar om hur man förstör Gotham, lär sig om Waynes fusionsreaktor / neutronbomb via Miranda / Talia och bestämmer att det kommer att vara hans huvudanordning för att hålla Gotham i rädsla medan han låter dem förstöra sig från insidan.

Sinister, verkligen .

Bane kommer också att lära sig. Dr. Pavel är den enda levande personen som kan förlora den här bomben. Han känner att det blir lättare att fånga Pavel tidigare än senare. På det sättet kommer ingen att kunna ringa på Pavel i Gothams kommande brådska behov. (Det är troligt vid denna tidpunkt att Bane redan hade någon plan att förfalska Pavels död, om än på ett mindre grandiöst sätt än vad han slutar att behöva göra.)

Men vänta. Hoppsan. CIA letar också efter Pavel! Bane och hans män anpassar sig snabbt till den här nya informationen. Lite vet CIA att mannen som sätter in Dr. Pavel i faktiskt Banans topplöjtnant, injiceras i operationen av Bane när han insåg att CIA skulle kunna fånga Pavel först och minska allvarligt chanserna för hans operations framgång.

Nu är vi på öppningsplatsen. Bane och hans milis don hoods och fake sin egen fångst, och Banans löjtnant händer av Pavel till CIA. I den här dialogen hör vi Banans löjtnant förklara, "De försökte hämta ett pris [på Pavel]. De arbetade för Masked Man [Bane]." CIA-agenten, som är den smarta kakan han är, inser att han har en möjlighet att spåra en ledning på Bane, förmodligen hoppas att så småningom fånga honom. Lite vet han att de hooded männen är faktiskt Bane och hans milis, som har förväntat sig vilja ha ombord på dem på planet efter att ha hört ett så gott juvel.

Det är här saker börjar börja sura för vår stackars CIA-agent.

Några av Banans militärer tar nu kontroll över CIA: s plan utifrån, nödvändigt av två skäl:

 • Banan och hans män skulle inte ha kunnat få vapen ombord annars.
 • Bane behöver fortfarande resten av världen för att inte leta efter Pavel. Han behöver fortfarande förfalska Pavels död. Således tar han en nyligen dödad kropp ombord och överför en viss mängd Dr. Pavels blod i den döda kroppen.
 • Banan andas nu en stor lättnadssug. Han kan vila lätt och veta att när planet går ner, kommer en kropp som innehåller Dr. Pavels blodsignatur att gå ner med den och därigenom lura, oavsett dåligt sap måste undersöka flygbrottet i att tro att Pavel gick ner med planet.

  Den enda kvarvarande uppgiften: Se till att Pavel blir levande. Bane tar tag i Pavel, fäster honom säkert på repet som sträcker sig från Banans plan och, precis innan han släpper CIA: s plan från någon ytterligare tull, förhindrar Pavels betänkligheter:

  Calm down doctor, now is not the time for fear. That comes later.

  tl; dr: Den här scenen var nödvändig eftersom den föreshowed senare händelser.

      
  svaret ges 29.07.2012 20:19
  5

  Det tar också upp temat för avsiktligt att fångas. Banen blev avsiktligt fångad för att få tillgång till Dr. Pavel. Senare i den tredje lagen blir Bruce avsiktligt fångad för att få Lucious Fox tillträde R & D, och sedan sparar Selina Kyle honom.

  I "The Dark Knight" är Joker också avsiktligt fångad så att han kan hjälpa Lau att fly och få tillgång till alla mobbens pengar. Kanske en tillfällighet, men som vi just lärt oss får vi inte tro på tillfälligheter längre.

      
  svaret ges 03.08.2012 01:26
  4

  Framför allt screenades flygplanet som en speciell prolog "före Mission Impossible: Ghost Protocol på bara 70mm IMAX teatrar." ( källa )

  Kanske hade filmskaparna planen i tankarna för någonstans mer mot mitten av filmen (där jag tycker att det verkar passa mer snyggt) men sedan hittade ett sätt att få det att fungera som öppningsplats så att de kunde släppa det som den ovan nämnda prologen.

      
  svaret ges 03.08.2012 06:23