Finns det ett sätt att spåra vattenledningar genom väggar?

7

Jag köpte nyligen mitt hus och jag försöker hitta min internventil för att slå på min externa kran .

Tyvärr har den tidigare ägaren lagt in ett badrum där vattenlinjen går in i huset och det täcker också det område där den externa kranen går in i huset.

Jag ska göra hål i badrummets gips och tak för att hitta ventilen.

Jag skulle vilja ha lite råd för att spåra vattenröret så att jag kan undvika några uppenbara fallgropar och några råd för när jag skär i gipset för att reparera det efteråt. (eller kanske jag går på fel väg)

    
uppsättning Biff MaGriff 04.06.2012 22:13

7 svar

4

Det finns inget sätt att spåra vattenröret bakom väggarna med viss säkerhet utan att använda ett hål i väggen. Om ingen existerar måste du göra en (plus).

Gör grunda snitt i gipset. Ett vibrerande verktyg med ett cirkulärt blad gör fina, rena, skarpa, lätt patchbara hål utan att skära så djupt att det riskerar att skära rören.

    
svaret ges 04.06.2012 22:21
7

Jag hade tur och hade begränsad tillgång till takytan som röret sprang genom genom att öppna luftkanaler och trycka upp ventilationsflödena upp och ut ur vägen. Med hjälp av en webbkamera, en lång USB-kabel och ficklampa lyckades jag räcka ut röret i rymden och spåra det tillbaka till där det gick samman med huvudvattnet. Så småningom hittade jag ventilen genom en ren chans. Den var belägen inuti av en wall stud och under en crossbone som gör allt utom osynlig.

    
svaret ges 12.06.2012 16:32
3

Om det är varmvattenledningen, kan du hitta dem genom att köra varmt vatten i några minuter och använda en infraröd kamera. Alternativt kan du använda en metalldetektor som Rizstien sa. Dessa alternativ är beroende av utrustning som du kanske inte har, men kanske du vill undvika att spendera $ 100 +.

Om du måste förlita dig på att klippa in i gipset, se till att du utför vad som kallas en pumpa-skärning, förklaras klockan 3:00 i den här videon . Detta förhindrar att den borttagna gipsgipset faller in i väggen när du sätter tillbaka den på plats och ökar dess långsiktiga styrka. Om du skär rakt igenom, är det svårare att patchera; du måste fästa en bit av trä som spänner över klyftan för att undvika dessa problem och skruva / fästa den på plats.

    
svaret ges 13.06.2012 06:52
2

Om dina vattenrör är tillverkade av metall kan du använda en enkel metalldetektor för att upptäcka rutt av dina rör. Enkelt:)

    
svaret ges 05.06.2012 16:52
2

Ja, det finns ett sätt att se vad som ligger bakom en vägg ... Det finns den här nya enheten som heter DeWalt DCT418 (röntgen) väggskanner Det kan upptäcka genom 3 inches och det visar vad som faktiskt ligger bakom väggen också. Det kostar ungefär $ 300 (åtminstone från Amazon)

Jag tror att det här skulle hjälpa dig mycket.

    
svaret ges 02.03.2016 21:15
0

Det förekommer för mig att en RF-trådspårare också ska arbeta på metallrör. Naturligtvis om din plats är plumbed med plast som inte hjälper dig.

    
svaret ges 03.03.2016 06:54
0

Kontrollera Bosch D-TECT 120 vägg- och golvdetektsskanner. Det upptäcker saker bakom väggarna, men kan inte berätta vad det är. Du kan även kolla D-TECT 150 om du vill ha något mer specifikt.

    
svaret ges 01.09.2016 06:50