Hur fungerar "Bard vs Bard" Bardic Performance?

8

Var är reglerna för hur bards kämpar mot andra bards, försvinner och motstavar varandra Bardic Performance?

Till exempel: Datorerna går in i en kammare fylld med motstående NPC. Varje sida har en L4 Bard.

Paul PC-bard börjar sjunga till Inspire Courage med Bardic Performance . Nancy NPC Bard kan också inspirera mod i hennes sida. Kan hon istället använda sin Bardic Performance förmåga att skingra Pauls effekt? Om så är fallet, hur är hennes chans att lyckas beräknad ?

För Bardic Performance Countersong står det:

Countersong does not work on effects that don’t allow saves.

Kan Nancy helt enkelt drunkna Pauls sång och avbryta sin Bardic Performance med hennes? Var är reglerna som styr hur det skulle fungera?

Hur fungerar countersongs of a bard i detalj? verkar gå in i hur stor Countersong är när de används defensivt mot något som kräver en räddning. Inspire Courage begär inte att spara.

    
uppsättning StandardEyre 10.06.2018 22:06

1 svar

7

Bardic Performances kan inte motverkas av Countersong

Countersong är ganska specifik i vad den gör; Det tillåter personer som (specifikt) "påverkas av en sonisk eller språkberoende magisk attack" (antingen redan pågående eller används medan sången är i kraft) för att använda Bards Perform-färdighet i stället för deras vanliga spara. Det är allt det gör, det är därför (som du citerar i din fråga) "Countersong fungerar inte på effekter som inte tillåter sparar".

Bardic Performances är antingen övernaturliga eller spellliknande förmågor, och är så magiska i naturen (enligt reglerna om speciella förmågor). Enligt de generella Bardic Performance-reglerna är ljudbaserade Bardic Songs beroende av språk. De är då språkbaserade magiska attacker, när de används offensivt och klassificeras för Countersong - men endast om den använda Bardic Performance gör det möjligt att spara, eftersom Countersong bara fungerar på effekter som har sparat.

(Vissa Bardic Performances använder visuella effekter - de påverkas aldrig av Countersong).

Många Bardic Performance-applikationer, inklusive Inspire Courage , tillåter inte att spara (eftersom de är buffs) och sålunda Countersong helt enkelt inte gäller.

Din länkade fråga gäller att använda Countersong för att motverka räddningsbaserade attacker och gäller således inte här. (Observera att du kan motverka mer än bara Bardic Performance - faktiskt är de mest användbara Countersongs mot andra typer av effekter).

    
svaret ges 11.06.2018 13:42