Traveling med sourdough starter

11

Vi har nyligen fått en surdjursstart och har älskat att prova många olika recept med det.

Om några veckor ska vi flyga hem (efter sommar i Alaska), och vi skulle verkligen vilja ta startbilen med oss.

Vad är det bästa sättet att få det säkert via flygplatsen?

    
uppsättning David Oneill 26.07.2017 16:39

4 svar

8

Om du inte vill transportera flytande (= aktiv) surdeg eftersom du inte vill riskera att spilla ut ur behållaren, notera att du antingen kan

  • Blanda lite av det med mer mjöl än vanligt tills du får en torr smulig massa som kan förvaras i en plastlåda eller påse eller
  • Sprid ett tunt skikt på pergament och torka det. Bryt upp "arket" och förvara det på ett torrt ställe.

Båda formerna ska vara säkra att transporteras i antingen ditt incheckade bagage eller i ditt bagage. Var beredda att svara på frågor från säkerhet. Men jag antar att flytande surdeg kan ge samma frågor.

Rehydrera krummerna på din destination, lägg dem till din vanliga vatten / mjölblandning och fortsätt att odla den som tidigare. Några matningar bör räcka för att få surdjuren tillbaka i gott skick.

    
svaret ges 26.07.2017 17:29
7

Behandla det som alla vätskor. Du behöver inte mycket. Lägg bara lite i en 100 ml plastflaska om du fortsätter. Alternativt, om du kontrollerar dina väskor, sätt din startare i en större plastbehållare med en skruvlock ... som en Nalgene-flaska, till exempel. Du kan bygga upp den när du kommer till din destination.

    
svaret ges 26.07.2017 16:42
2

Förkläd det som kaka - flygplatsen tar vanligtvis inte dina matvaror om de inte är förbjudna när de går in eller lämnar landet. Blanda en liten mängd (10g) av din starter med ca 3-4 gånger mängden oblekt eller fullkornsmjöl. När du inte längre kan integrera mjölet, tryck det platt för att bilda en kaka - du kan till och med lägga till russin till förklädnaden om du vill. Placera den i en plastpåse och förvara den i din resväska med dina andra tilltugg. Om det är fråga, berätta bara för dem att det är en makrobiotisk kaka, som är ganska nära sanningen ...

När du anländer till din destination, ta bort eventuella russin som du kanske har lagt till och krossa kakan i bit i en skål - lägg till vatten och mjöl som du vill när du uppdaterar din starter. Låt det jäsa i 4 - 12 timmar beroende på hur du brukar använda din starter - använd eller lagra som vanligt.

Jag brukar göra en räknare till och med ibland från min kylare. Receptet var 10g starter, 10g vatten, 20g mjöl vanligtvis helvete och råg. Slutresultatet blir något så här. Tyvärr har jag ingen cookiebild.

    
svaret ges 22.09.2017 22:41
1

TSA tillät inte oss att ta en delvis fylld flaska trots att det var en 3 ounce flaska. Om du kontrollerar med TSA skriver du ned vem du pratar med utöver datum och tid och vad de rekommenderar.

    
svaret ges 26.07.2017 21:44