Are skarvar krävs i en korsningslåda?

4

Om jag har en ledning med 6 ledningar (3 separata kretsar), och jag vill att de ska delas vid någon tidpunkt, kan jag skicka ledningen (A) till en 4-tums korsningslåda och sedan skicka 2 ledningar för att lämna kryssrutan i ledning B och 4 ledningar för att lämna kryssrutan i ledning C?

Allt utan splitsning, fortsätter bara kontinuerligt genom kryssrutan.

Rekommenderas även splicing eller no-spliceing på ett eller annat sätt?

    
uppsättning dabi 02.04.2018 08:02

3 svar

6

Nej, det finns inget krav på att göra skarvar i en kryssruta.

Men om du inte gör några skarvar, och aldrig planerar att. Du kan använda en rörkropp istället för en korsningslåda. Rörkroppar kommer i olika konfigurationer, även om det låter som att en enkel T-rörledningskropp skulle vara tillämplig på din situation.

    
svaret ges 02.04.2018 15:58
5

Ja, det kan du göra hela dagen. Det är ett vanligt knep på mig.

Om pass-through är det enda som händer i kryssrutan räknas det juridiskt som en rörkropp , och kubikcentimeter faller under rörkropp regler snarare än boxfyllningsregler, vilket innebär att du kan lägga mycket mer ledningar "genom" det.

Allting lika, inte splitsning en tråd är bättre än att splittra det utan anledning. En korrekt gjort trådmutter kommer inte att misslyckas, men undviker att den fortfarande tar bort den lilla risken för ett misstag. Det är också mindre att inspektera.

Även om jag gillar att lämna 12-18 "slack någonstans om jag någonsin behöver splittra bort dessa ledningar.

Oavsett vilken elbox som helst, kan den inte täckas av byggnadskonstruktion. Du måste kunna komma åt locket utan verktyg.

    
svaret ges 02.04.2018 21:02
4

Det bör inte finnas något krav på att faktiskt skär en kabel som passerar genom en kryssruta.

Det beror givetvis på dina lokala kodkrav.

När det gäller säkerhet, skulle det bara vara att passera en kabel genom att det inte brukar tolkas som att lägga till någon form av brandfara så länge det finns plats i J-boxen.

    
svaret ges 02.04.2018 08:31