Can Jag rengör min underlagsventil?

1

Vår tvättkrog är smack i mitten av vårt hus. Torktumlaren sugs in i en innervägg, vrider 90 ° nedåt, vrider snart 90 ° så långt som den kom och går rakt i fyra eller fem meter tills du lämnar ett rör nära marken på en yttervägg.

Jag är en ny husägare och visste ingenting om det här förrän nyligen, när vår torktumlare har börjat torka kläderna väldigt väldigt långsamt. Vi hakade torken och använde en butiksvagn för att få flera stora bitar av ludd ut ur ventilen. Då fick vi flera stora blötande våta bitar av ludd ut ur ventilen. Och vi var inte klara på att få ludd ut när vi sprang in i maxlängden på vår butikslukslang.

Vidare läsning och utredning har visat upp flera intressanta uppgifter:

  • Det har inte varit ett ventilationslock på utloppet på torktumlaren hela tiden vi har bott här.
  • Det är egentligen tänkt att vara ett ventilationslopp på vilken torktumlare som helst.
  • Det är verkligen, egentligen inte tänkt att vara någon vatteninfiltration i din hårtork.
  • Det här har tydligen varit en riktig, verkligen verkligen stor brandrisk för vem vet hur länge.

Så då vi inte har de verktyg som behövs för att städa saken ordentligt, planerar vi att ringa en reparatör i morgon. Pengarna är väldigt mycket snäva, men först trodde jag att jag skulle fråga:

Finns det något sätt att tillfredsställa rengöra vår torktumlare själv? Eller kommer det att bli billigare att ringa in en expert för att fixa det för oss?

    
uppsättning 75th Trombone 25.04.2012 01:30

3 svar

6

De gör torktumlare för rengöring av torktumlare för detta ändamål:

Varför finns det vatten där inne - förhoppningsvis är det bara kondens.

    
svaret ges 25.04.2012 03:18
1

Använd inte torktumlaren förrän du får det här. Jag tror att du redan vet det, men som du inser kan det lätt orsaka brand. Du har tur, det är våt faktiskt, eftersom annars skulle det ha varit en brand.

Så först, skaffa en skärm för att sätta i torken och rengöra den efter varje användning. Detta kommer att fånga upp mycket av luddet men tillräckligt kommer fortfarande att komma igenom, och de många böjarna i den här ventilen gör att luften sakta ner för att orsaka problem.

Hämta sedan ventilen renad och gör det med jämna mellanrum. Vänta inte tills torken börjar sakta ner. Gör så minst en gång om året, och med tanke på antalet böjningar, kan det vara en bra idé två gånger om året tills du vet hur snabbt linet ackumuleras. Du kan göra det själv.

Det första tricket är att skära ventilen i flera fläckar, så att du kan komma åt alla delar av ventilen. Butiken är en bra idé, och där en rak längd av ventiler kan hittas, använd ett avloppsrengöringspaket. Personligen, eftersom min utlopp helt enkelt är 4 tums diameter metallkanal, köpte jag en skorstensrengörare, med en 4 tums borste. Allt det är är 4 stycken av flexibel plaststång som skruvas ihop, så jag kan göra det så länge jag behöver det. I slutet skruvas en skorstensrengöringsborste på.

Ja, jag sa att skära upp den befintliga ventilen i flera fläckar för att komma åt den. Gör så rent. Detta låter dig sätta tillbaka ventilerna tillsammans, men använda ett låsningssats (kallat en torktumlare) som är gjord för EXAKTIVT detta syfte.

Amazon säljer det. Det här är bara en plastförening, som med en snabb twist dyker upp. Medan bilden visar att den är skruvad på en vägg, kan du placera denna inline var som helst. Jag vet att det kan, för det är det jag gjorde. Använd ett par slangklämmor för att fästa ventilen på vardera sidan av torkdockan, och nu kan du snabbt och enkelt göra din avloppsrengöring varje gång.

Det fina är att en ren ventilation betyder snabbare torra tider, så mycket mindre energi som används.

    
svaret ges 25.04.2012 10:33
1

Det finns gott om bra svar här om hur du rengör kanalen. Men ingen handlar om det långsiktiga problemet med hur man stoppar det från att täppa upp i första hand.

Vad du behöver är ett Inline Lint Trap. Detta bör fästas mellan torken och väggen, förhoppningsvis i ögonhöjd, så att uppbyggnaden kommer att locka uppmärksamheten varje gång du använder torken.

    
svaret ges 26.04.2012 16:02