Är det okej att ha en ojordad armatur?

9

Jag flyttade nyligen till ett äldre hem (byggt 1968) och har ersatt några av de äldre ljusarmaturerna. Vi drog ner en av lamporna och fann att det finns en mark som löper in i lådan, men lampan själv har ingen grund för att ansluta till den.

Min fru överväger att renovera ljusets utseende istället för att ersätta det ... är det okej att använda ljuset, även om det inte är jordat?

    
uppsättning rynmrtn 10.07.2013 03:23

3 svar

8

Vi lever hela tiden, med vanliga, ojordade armaturer, vanligtvis utan incident. Som jag förstår är jordning ett backup-system för att ge den höga potentialen en enkel väg till marken (det vill säga en bättre väg än du) om det finns en kort i fixturen.

Jordning är i grunden en anslutning mellan metallkroppen på en fixtur till en kontinuerlig mark (tråd eller metallskärmning) som återgår till servicepanelen och en jordjord. Du kan skapa en mark på en fixtur genom att installera en skruv i metallkroppen på enheten som då kan ta jordtråden. Det kan dock finnas mer än en metallkomponent i fixturen som behöver en mark, så det är inte säkert en säker fix.

Huvudproblemet är sannolikheten för att en användare rör på något metall på fixturen som oavsiktligt kan leva. Om fixturen är oåtkomlig är markbristen förmodligen en låg risk. Om det är ett dragkedjebelyst, är det en bra idé att använda en strängdragning snarare än metall.

    
svaret ges 10.07.2013 03:53
0

Ja, om du har en metalllampa måste din armatur vara jordad. Jordnätet lämnar din kryssruta, men den är inte ansluten till din kryssruta. Det kan vara acceptabelt att jordtråden endast sitter fast på fixturmonteringsmaskinen, men om du har en metalllampa vill du definitivt ha den direkt jordad.

    
svaret ges 23.02.2017 00:45
-1

Ja, oroa dig inte för det. du är överväldigande.  Belysningsarmaturer vid normal höjd kommer normalt inte att hanteras när de står på marken.

har arbetat i flera år med det, utan att orsaka brand eller elektricitet, eller hur?

    
svaret ges 27.05.2016 17:19