God teknik för omrörning av deg

5

Finns det någon särskild teknik för omrörning av deg (särskilt kakdeg) som rekommenderas? När jag rör om deg, finner jag att jag utvecklar för mycket gluten (dvs det blir för tjockt) och får inte allt mjöl blandat i.

Några förslag?

redigera: Referens till kaka.

    
uppsättning Marcin 17.10.2010 19:09

4 svar

6

Du brukar inte röra kaka smet alls.

När jag lärde mig att baka, lärde vi oss att om du vill ha en lätt och fluffig tårta, så är det vanligtvis så bör du lägga in de torra ingredienserna (inklusive mjöl). Det betyder att du använder en platt yta - en silikonspatel fungerar bra men du kan till och med använda handen i en nypa - skjuta den ner i skålens kant och använda en vridningsrörelse (dvs vikning) för att införliva mjölet, upprepa flera gånger tills Det finns inte längre några stora klumpar av torra ingredienser.

När du vikar är det mycket svårt att övermixa. Och i synnerhet med kakor och snabba bröd är det faktiskt OK att blanda lite, eftersom smeten tenderar att vara ganska fuktig och så småningom kommer fukten att sippra till något oincorporated mjöl - och om det inte gör det blir du snäll svampig konsistens.

Kommersiella mixers har faktiskt paddlefästningar för vikning av stora mängder smet. Du behöver inte en speciell mixer, men; du behöver bara vara försiktig och konservativ med din blandning.

Inte alla kakor är desamma, och vissa recept kan uttryckligen kalla dig att vispa smeten (för vilken du ska använda en ballongvisp, inte en sked eller spatel) istället för att lägga ihop, men om det bara säger att "blanda "smeten då skulle jag använda vikningstekniken.

    
svaret ges 18.10.2010 04:00
3

Tja, jag kan svara nu att jag vet att det är en tårta -

De flesta kakor inte behöver blandas fullständigt. Så länge du inte har stora klumpar mjöl (som du inte kommer att göra om du siktar det, men du kan också ta en wisk på torrvarorna om du är lat som jag är), kommer det att bli bra efter det är bakat.

Om du övermixar de flesta typerna av kakor får du "tunneling" där gluten fäller större luftbubblor, vilket äntligen ser ut som en mask har tunnellerats genom kakan. (det verkar hända det mesta med muffinsmetoden).

Personligen använder jag en mixer för kakor (hand mixer normalt, men jag bryter ut stativblandaren om jag gör riktigt stora kakor) Om du inte har en, klistra fast med en träsked eller en spatel . Du kan även vikas i mjölet, om du tror att du kanske har blandat det för mycket.

    
svaret ges 18.10.2010 02:34
2

Här är några förslag:

Sifta mjölet

Använd ett lågt glutenmjöl (kakmjöl)

separera äggulorna och vita, slå vitt och vika i smeten (deg) som sista steget i blandningsprocessen (gör det lättare)

Använd en spatel istället för en visp för att göra blandningen eller paddelfästet på mixern.

    
svaret ges 17.10.2010 23:21
0

Kaksmjöl blandas vanligen med hjälp av krämeringsmetoden. Börja med rumstemperatur smör och sockret. Slå till ljus och fluffigt. Sedan kan du lägga dina ägg långsamt och lägga till dina torra ingredienser när alla blöta blandas.

Som Aaronut sa, är inte alla kakor skapade lika. Olika kakor kan kräva en annan metod, men krämeringsmetoden är oftast bäst för ljusa, fluffiga kakor.

    
svaret ges 18.10.2010 16:19