Elektrisk låda - Vad är alla dessa ledningar?

5

Jag vill installera en lampa på en låda som ligger i taket. Jag öppnade det och jag såg MER MER trådar än vad jag förväntade mig. Jag förväntade mig bara en grön, svart och gul tråd.

Här är två bilder av ledningarna.

Härärennärbild.

Kan någon förklara vad var och en av dessa ledningar gör? Jag ser en enda grön tråd, en blått, 4 gröna trådar vrids ihop, 4 vita trådar vrids ihop, 4 gula trådar vrids ihop och en enda röd tråd som jag inte kan dra ur lådan. Vilken använder jag som min mark, levande och neutral tråd?

Bara för att ge något sammanhang bor jag i en lägenhet i Toronto, Kanada. Lägenheten slutfördes 2014. Tack.

    
uppsättning burnt1ce 31.07.2015 01:59

3 svar

1

Vissa condos är månganvänd, dvs både bostads- / kommersiell blandning, så kanske det är möjligt, det gula är ett högben, 277V för den gemensamma belysningen som bara är där för "framtida utveckling". Fråga byggnadens superintendenter. De är vanligtvis fyllda med många bra berättelser om rådgivning.

    
svaret ges 07.06.2016 23:58
0

Det kan vara möjligt att mer än en gång det elektriska arbetet har utförts efter att huset har byggts. Dessa multipelkablar måste kontrolleras om vilken som är levande tråd, neutral och jordtråd. Du måste kontrollera spänningarna med en multimeter för att verifiera de befintliga spänningarna.

    
svaret ges 31.07.2015 12:12
0

Can someone explain what each of these wires do? I see a single green wire,

Det här är en jättehalsstjärna som skulle mäta själva kryssrutan. Det borde vara förenat med de andra gröna mest sannolikt.

a single blue

hett ben i ett 120/208-system?

4 green wires twisted together

nästan säkert jordens mark

4 white wires twisted together

Neutral, sannolikt. Är du säker på att de inte är "grå" istället för vitt?

4 yellow wires twisted together

Bara riktigt gissning skulle vara en het på en 277/480

and a single red wire that I can't pull out of the box.

En annan 120/208 het som reser till en annan kryssningslåda.

Which one do i use as my ground, live and neutral wire?

Jag tycker att det här är den tid du kallar bygghantering och får dem att förklara vad fan de tänkte.

Med ingen annan information tror jag inte att du har vad du behöver för att koppla ett 120v-ljus. Du kan KAN kunna installera ett 277v-ljus med grön till jord, den grå bunten för neutral och gul för levande. Men du borde antagligen göra mgmt göra det här.

277 har blivit ganska vanligt i stora byggnader för belysning. Mät försiktigt spänningen mellan gult och grått och mellan gult och slipat.

I 277/480 är neutral grå, inte vit och gul är varm.

Är det en stor byggnad med betydande elrum och liknande?

Jag ska också gissa betongplattans tak? Det skulle vara en vanlig anledning att köra 120 och 277 i samma kanal, men var är 120/208 neutral? Något är av här .... Jag gissar att den röda ledningen inte har en korsning i den här rutan, men går ner till en annan.

Bilder från en annan vinkel skulle hjälpa till. (För att veta vad som kommer från vilken riktning.) Men du kanske bara vill sätta locket på sig och tillbaka långsamt!

    
svaret ges 08.01.2016 03:07