Vad gör tårdeggen klibbig?

2

Jag använder det här receptet Allvarliga äter pajdegen

Varje sak gick bra tills jag lade till vattnet. Jag har satt allt rätt (vägde) och degen kom ut klibbig. Jag försökte lägga till mjöl men till ingen nytta. Vad kunde ha gått fel, och kan jag rädda degen?

    
uppsättning Bar Akiva 11.10.2018 20:10

2 svar

5

Jag tror att temperaturen är ditt problem. 76F är lite varmt - ditt recept anger specifikt:

Dough temperature should still be somewhere between 65 and 70°F (18 and 21°C); if not, refrigerate briefly before proceeding (see note).

Om fettet blir för varmt, smälter det och du kommer att förlora bitarna av fett som ger den bakade skorpan sin fling. Tyvärr ser det ut att det här är exakt vad som hänt, med en sida av övermixning. Du nämner också att whisking "tills det hade en krämig, mash som konsistens" vilket är sätt för mycket blandning. Också från ditt recept:

With your fingertips, smash each cube flat—that's it! No rubbing or cutting. Stir in water, then knead dough against the sides of the bowl until it comes together in a shaggy ball.

Det betyder i grunden "rör om tills det bildar en deg i en enda massa" inte "vispa till en konsekvent krämig konsistens." Pie skorpe bör alltid ha några kvarvarande klumpar av fett, eftersom de klumparna är vad som ger skorpan sin fläckiga konsistens.

Chilling kan hjälpa dig att få det rullat ut, men det här batchet kommer troligen att vara otillfredsställande av ett antal skäl. För det första finns det brist på flingor. Då är det faktum att du nämnde att lägga till extra mjöl, vilket skulle ha ändrat proportionerna av receptet och skulle påverka smaken och texturen. Slutligen, när du får det rullat ut kommer du troligen att ha överarbetat degen och utvecklat för mycket gluten i den. Det kommer att ge dig en mycket hård skorpa. Så om du baka det här förutspår du att du kommer att sluta med är en dåligt smakad, inte alls fläckig, hård och möjligen tjuvskorpa. Inte bra äter.

Om du har ingredienserna och tiden, skulle jag föreslå att du började med bästa resultat, den här gången håller du allt väl kylt. I framtiden (om det behövs) kan du kyla mjöl och andra ingredienser före tid, och också mellan varje steg, vilket kommer att hjälpa till att hålla det på nytt igen.

    
svaret ges 11.10.2018 21:02
0

Jag har märkt en liknande fråga innan du gör deg för bröd. Klibbigheten kan orsakas av högt glutenhalt. Om det är problemet, lägger du till lite mer mjöl och ger dig lite tid runt plastet. Lös problemet.

    
svaret ges 11.10.2018 23:35