Vilken film hade "Se något, säg något" skylt med muslimsk kvinnas ansikte?

4

Runt början av 2000-talet, tidigt i G.W. Bush-administration Jag tror att jag såg en amerikansk teaterfrisättning av en dystopisk filmfilm med funktionell längd i en något nära framtida Storbritannien. Jag tror att det fanns dissidenter / "terrorister", ett tåg, ett hemligt läger, en biljakt, ett bakhåll längs en trädsträckt landsväg och en bomb IIRC. Jag kommer ihåg att mina samtidiga är lite förvånade över att filmen kunde komma undan med sin kommentar om arten av "War on Terror" och en känsla som den brittiska inställningen gjorde det mer acceptabelt för en amerikansk publik.

Huvudbilden som fastnade i mitt sinne var en mörkfärgad röd och svart skylt på en järnvägsstation med en närbild av en muslimsk kvinnas slöjade ansikte och några "Se något, säg något" -liknande uppmaning. Jag tror att fotot kan ha varit subtilt i sätt som de "önskade" affischerna i Harry Potter-filmerna.

Några ledtrådar om filmens identitet? Tack.

    
uppsättning Christian Campbell 20.04.2016 01:16

1 svar

6

Barn av män sattes i ett nära framtida Storbritannien och hade "dissidenter /" terrorister, "ett tåg, ett hemligt läger, en biljakt, ett bakhåll längs en trädsträckt landsväg , och en bomb ". Jag kommer inte ihåg reklamskylten, men det kan väl ha varit där.

                            

Härärscenenmedbakhålletlängslandsbygdsbanan,somvarminnesvärdföranvändningenavettendaoavbrutettag:

                            

Jaghittadeocksåenvideosomsamladeolikaannonserochpropagandavideorskapadeförattvisasibakgrundenochvid44sekunderfinnsenbildavenkvinnasomserutsomomhonantagligenärantingenarabiskellersydasiatisk(ingenslöja),hennesbilddåkrympertillengruppandraansiktenoch"rapportera alla illegala invandrare" visas över dem i ljusa röda bokstäver:

                             

Kan det vara vad du kommer ihåg?

    
svaret ges 20.04.2016 01:23