Movie där huvudpersonen väntar hela sitt liv för ett telefonsamtal [stängd]

För ungefär ett år sedan råkade jag se en film på TV: n medan du växlar mellan kanaler. Det är de detaljer jag minns om det:

  • Det var inte nytt men inte heller gammalt, förmodligen filmat runt 90-talet eller 00-talet.
  • Huvudpersonen arbetade med ett hemligt projekt, minns inte detaljer om det, något med datorer och virtuell verklighet.
  • Huvudpersonen var väldigt ensam hela sitt liv och väntade på ett telefonsamtal som han drömde om som ungdom. Jag tror att han också lurades av sina arbetsgivare och låter honom tro att det här telefonsamtalet kommer att komma om han fortsätter att arbeta för dem.
  • Vid en tidpunkt blev han kär i en virtuell verklighetskvinnlig karaktär och hittade ett sätt att komma in i hennes värld på ett riktigt sätt. (Låter konstigt, men det är det jag minns.)
  • Sonen till sin chef, en tonåring, hjälpte honom med sitt projekt vid någon tidpunkt. Han blev sjuk vid något tillfälle, och chefen anklagade huvudpersonen.

Kan någon säga vilken film det här är?

    
uppsättning Shadow Wizard 15.05.2016 23:31

1 svar

Jag tycker att det är lite senare än det. Det här låter som Terry Gilliams nollteoretiken från 2013.

A hugely talented but socially isolated computer operator is tasked by Management to prove the Zero Theorem: that the universe ends as nothing, rendering life meaningless. But meaning is what he already craves.

De saker du har beskrivit (hjälten ständigt väntar på ett telefonsamtal, möter kvinnan i VR, chefs son blir sjuk etc.) finns där. Här är trailern:

                             
    
svaret ges 15.05.2016 23:49