Vad är den här kopparutseende ledningen på mitt ljusarmatur?

10

Jag hade en elektriker installera två hängande hängen över en kök ö. Installationen gick bra och pendlarna fungerar bra.

Men efter installationen har jag haft möjlighet att titta på fixturerna nära, jag förstår inte vad den här tråden är. Lampan hänger med en kedja och har en typisk svart sladd som jag antar är huvudströmmen till hänget. Det finns emellertid en kopparfärgad tråd som hänger längs med kedjan och den svarta ledningen, som inte verkar normalt för mig.

Vilken idé är det här? Jag skulle vilja ta bort det, men jag vill vara säker på vad det är och om det är viktigt först.

Här är en närbild av den kopparfärgade tråden:

Ochhärärenvyöverhelahänget:

    
uppsättning J. Botsby 27.07.2016 22:11

3 svar

22

Jag är nästan säker att det är jordtråden. Ta inte bort det.

Om du skulle öppna armaturen bör det finnas en skruv där den ena änden av jordtråden är fastsatt. Sedan monteras i taket en metalllåda genom vilken matas alla elektriska ledningar. Det finns en skruv på taklocket som den andra änden av jordtråden är fastsatt.

Thank you. A natural follow-up question to this, since the original intent was to remove the distracting copper wire for aesthetic reasons, is: will the ground wire be less effective if it is painted or somehow covered to match the rest of the fixture?

Läggande av färg lägger väsentligen ett lager isolering mot tråden. Eftersom isolerad ledning fortfarande leder elektricitet, kommer en målad jordtråd att vara lika effektiv (d.v.s. ledande) som en som saknar en yttre färgfärg. Du vill helt enkelt se till att du inte målar över den plats där den är fastsatt på skruven i båda ändar (det behöver metallkontakt).

    
svaret ges 27.07.2016 22:28
11

Ja det är en jordkabel. Det krävs av nyare koder.

De kan definitivt vara fula. Istället för att försöka måla det, vilket kommer att se hemskt ut, ersätt det bara. Vissa svarta isolerade, koppar, 16 eller 14 (eller kanske till och med 18) AWG-tråd ska göra tricket snabbt och enkelt. Det är inte nödvändigt att störa de andra kablarna, bara kör den nya svarta tråden i stället för den befintliga, bara koppartråden.

    
svaret ges 28.07.2016 00:52
-1

Detta är en jordkabel. Och det ser ut att marken tillsattes senare eller bara att buret är jordat.

Ta bort det bara om du byter ut 2-ledarsladden med minst 3 ledningar.

Med 4-ledarsladd kan du tända lamporna oberoende (power1, power2, (shared) neutral, ground).

Se även till att alla metalldelar är jordade.

    
svaret ges 28.07.2016 13:07