How att reparera skador på MDF baseboard trim

3

För ungefär en vecka sedan medan jag krossade kakelgolven svällde en del av min baseboard, vilket jag trodde var konstigt. Idag bestämmer jag mig för att skära den bubblade delen och när jag gjorde allt som kom ut var det här fuzzy materialet. Några idéer om vilken typ av baseboard detta är och hur reparerar jag det? Tack på förhand

    
uppsättning Motto74 10.01.2016 16:34

3 svar

11

Det ser ut som MDF baseboard, vilket är mycket poröst och kommer att svälla när det blir vått. Det ser ut att det fanns ett sätt för vattnet från din mopping att vika i baseboarden (troligen ett nick eller klipp i fabriksfinishen).

För att reparera färgen måste du sätta den svullna delen ner i sköljning till ytan. Om du befinner dig svårt att få det smidigt eller fusen inte går bort efter slipning, skumma toppen av det skadade området med ett mycket tunt lager av träspacka och foder ut det, så sanda släta.

MDF gillar att suga upp färg också, så jag skulle använda en oljebaserad primer innan du avslutar beläggningen. Det är möjligt att färgen kan höja ytan en liten bit och göra det grovt efter priming, så lätt sand med 200 grit sandpapper efter att primern är helt härdad.

Slutligen, se till att du inte behöver upprepa denna process någon gång i framtiden. Om det här ligger i ett område där det finns en bra chans blir golvet våt, se till att det är ljuvt mellan kretskortet och kakan - särskilt där injekteringsröret löper under det.

    
svaret ges 10.01.2016 17:06
0

Använd något så här efter att du har klädt på ytan som du tycker om; länk du behöver något så här eller färgen kommer att suga in.

    
svaret ges 10.01.2016 22:31
0

Problemet med alla träbaserade produkter är deras hygroskopiska tendens att absorbera fukt, vilket kan leda till svullnad och följdproblem. Detta kan också inträffa när klimatets extremiteter är i temperatur och fuktighet, dvs mycket torra dagar (t ex på vintern) till mycket fuktiga dagar (t ex på sommaren). För att övervinna detta använder vi en seglare. dvs för massivt trä kommer det att bli en färgförseglare. för mdf, spånskiva mm, ska det finnas en lämplig finér på både ansikte och baksida. Detta kan vara en träfaner (med sealer ovan) eller melamin eller liknande. Vissa billiga produkter använder bara en pappersbaserad omslag som inte förhindrar att fukt absorberas - vilket är troligen fallet här.

    
svaret ges 11.01.2016 08:35