"Potter för president" - VD för vad?

17

Okej, om du vill fråga här, eller på English.SE, men i Harrys första Quidditch-match höll hans vänner en banderoll som säger: " Potter för president ".

Vad betyder det? Jag är säker på att det måste vara en form av jubel. Men är det en vanlig sak att säga? Eller har det någonting att göra med Quidditch? Är den sökande som fångade sniken kallad president?

    
uppsättning Angelo.Hannes 08.05.2014 10:29

5 svar

11

I den amerikanska versionen publicerad av Scholastic Press i kapitel elva finns texten:

Ron and Hermione joined Neville, Seamus, and Dean the West Ham fan up in the top row. As a surprise for Harry, they had painted a large banner on one of the sheets Scabbers had ruined. It said Potter for President, and Dean, who was good at drawing, had done a large Gryffindor lion underneath. Then Hermione had performed a tricky little charm so that the paint flashed different colors.

och några rader senare:

Out of the corner of his eye he (i.e. Harry) saw the fluttering banner high above, flashing Potter for President over the crowd. His heart skipped. He felt braver.

Irriterande har min systerdotter min brittiska utgåva så jag kan inte kontrollera det - kan någon annan kolla för att se vilken text den har?

På något sätt tror jag inte att det finns någon stor betydelse för frasen "Potter för president". Det är bara menat som uppmuntran till Harry, och det fungerade verkligen.

    
svaret ges 08.05.2014 11:09
8

Hänvisar du till filmen eller boken. Jag kan inte påminna om att läsa om den här affischen.

Men jag tror att de skulle ha skrivit "Potter for President" på grund av den återkommande "P", i motsats till "Potter for Minister", som kanske skulle ha gjort mer mening i den brittiska kontexten.

Generellt är "någon för president" en vanlig jubel att främja en speciell person och det spökar skämt på den person som blir presidenten i USA.

    
svaret ges 08.05.2014 10:37
6

Det är ingenting relaterat till Quidditch eller till och med Harry Potter Universe. Jag föreställer dig att du läser den amerikanska versionen eftersom det i princip bara är en chant som används för populära och / eller framgångsrika människor. Något i linje med "Vi gillar honom så mycket att han borde vara president" USA: s president. Även om jag faktiskt inte kommer ihåg den del du refererar till i böckerna.

    
svaret ges 08.05.2014 10:38
5

Jag skulle echo kommentarerna om att det skulle vara uppmuntran till Harry, och att alliterationen var snäll.

Men jag skulle också vilja tillägga att Hermione, Dean, Seamus och Harry själv växte upp med att ha en eller två Muggle föräldrar eller vårdnadshavare (Ron och Neville är de udda).

"Potter för president" kan verka som något som bara vore förnuftigt för en Muggle eller någon som hade blivit utsatt för en Muggle-miljö, så det ser ut som ojämn i boken (jag är inte säker på att vi presenteras för någon andra trollkarls presidenter vid denna punkt). Men om du betraktar bakgrunden till de karaktärer som gjorde bannern, och karaktären som den var för (Harry), förklarar den varför de skulle använda dessa ord som kan verka mer betydelsefulla för en Muggle än en trollkarl.

    
svaret ges 08.05.2014 14:09
3

Det är en generisk term av stöd.

Uttrycket "x för presidenten" är varken i sig politiskt eller i sig amerikanskt, trots vad de andra svarar på.

'Potter för president' är inte ett idiom som skapades för amerikanska utgåvorna. Det finns i den ursprungliga brittiska Bloomsbury-upplagan.

As a surprise for Harry, they had painted a large banner on one of the sheets Scabbers had ruined. It said Potter for President and Dean, who was good at drawing, had done a large Gryffindor lion underneath.
[...]
Out of the corner of his eye he saw the fluttering banner high above, flashing Potter for President over the crowd. His heart skipped. He felt braver.
(Philosopher's Stone, Chapter 11, Quidditch).

Dess mening är ganska tydlig för en brittisk läsare. "X for President" är ett annat sätt att säga "x är fantastisk" och stöter på ditt stöd för x. De föreslog inte faktiskt att han skulle väljas till president för en viss organisation. De gav honom bara personlig uppmuntran att sporra honom.

    
svaret ges 28.03.2018 00:00