Lycanthropy och älvor - vad är den allmänna riktlinjen?

2

Tja, för att komma till rätta. AFAIK, lycantropi är mestadels reserverad för människor, och från vad jag fick från böckerna är elvor immun för det som det är en mänsklig sjukdom. Jag kommer ihåg att se någonstans en mall för elf lycantropi, men jag kan inte komma ihåg var. Det jag tydligt minns är att det är möjligt och det krävde en ritual. Ett tecken måste också vara villigt och det hade bara djurform, ingen hybridform. Jag tror också att anpassningen var laglig eller kaotisk bra. IIRC det var caled en lycant eller något sånt.

Har någon annan sprang över ett liknande problem eller en mall som kan användas? Eller, om någon vet var jag kan hitta mallen som beskrivs ovan.

Jag gör en karaktär för en session och jag skulle vilja komma med något väsentligt för min GM, eftersom jag skulle vilja spela en elf druid / lycanthrope ...

    
uppsättning Silaqui 02.06.2011 09:39

2 svar

2

Eftersom din fråga är taggad för både 3.5 och Pathfinder ska jag svara för båda.

För 3.5 kolla in Savage Species splat-boken, som Brian noterade. Det ger en nivå vid nivån fördelning under 6 nivåer för hur man gör en dator till en varulv, även om jag tror att det finns några andra Lycanthropes listade också. Även om det här inte är Savage Species -uppdelningen var jag referens, WOTC släppte en "Savage Progressions" -serien på deras hemsida bryta ner monsterrace i spelbara klasser. Det är värt att titta på som du kan investera så mycket eller så lite som du vill ha det om du bara vill ha smaken.

För Pathfinder, med DM-godkännande, kan du alltid ta mallen CR + 1 Lycanthrope listad på Pathfinder SRD (och på baksidan av Bestiary ). Det är i huvudsak ett 2-nivås flerskiktsdopp, men du får den smak du letar efter utan att slösa nivåerna och fortfarande förbli en effektiv Druid. Självan är för både naturliga och drabbade Lycanthropes med olika maktnivåer för varje typ. Här är Pathfinder Werewolf i all sin härlighet om det är den väg du vill ha att gå, bara för att ge dig en bättre uppfattning om vad din Druid skulle kunna.

Personligen har jag gått båda vägarna vid en eller annan punkt. Nedbrytningarna Savage Species är fina och effektiva, men på bekostnad av en betydande investering. Det kan känna att din uberkraftiga karaktär är svagare än dina vanliga partimedlemmar ibland. Jag skulle bara gå mallruten, personligen. Nivåinvesteringen är mindre betydelsefull och du får fortfarande den smak du vill ha ut av det. Innan du bestämmer dig för antingen, skulle jag prata med din DM bara för att köra den av honom, eftersom han kanske skulle ha någon preferens.

    
svaret ges 02.06.2011 16:50
9

D20SRD-specifikt svar,

De flesta weres i D & D kan vara från någon humanoidbasis. Ange SRD :

Lycanthropes are humanoids or giants who can transform themselves into animals. In its natural form, a lycanthrope looks like any other members of its kind, though natural lycanthropes and those who have been afflicted for a long time tend to have or acquire features reminiscent of their animal forms. In animal form, a lycanthrope resembles a powerful version of the normal animal, but on close inspection, its eyes (which often glow red in the dark) show a faint spark of unnatural intelligence.

...

"Lycanthrope" is a template that can be added to any humanoid or giant (referred to hereafter as the base creature). The lycanthrope template can be inherited (for natural lycanthropes) or acquired (for afflicted lycanthropes). Becoming a lycanthrope is very much like multiclassing as an animal and gaining the appropriate Hit Dice.

Därför bör elvor ha inga problem med att använda lycanthropesmallen, men det kan finnas vissa inställningsspecifika begränsningar.

Utöver det finns det ett antal alternativ inom Savage Species som bör tillåta att en humanoid blandas med ett djur, till och med skapa en egen mall. En Lycan verkar inte vara vad du tycker att den är (men det är en homebrew-mall ...) verkar det finnas några andra lycanthrope mallar som flyter runt, men jag rekommenderar låg effekt lycanthrope kanske du tänker på en ebberon shifter?

    
svaret ges 02.06.2011 13:05