Vad betyder den här kvadratikonen på min Honeywell-termostat?

3

Jag har övervåningen Honeywell Termostat som visar mig en fyrkantig ikon sedan igår. Den övre våningen AC fungerar inte. Det blåser luft eftersom fläkten är på men luften är inte kall. Jag öppnade termostaten och bytte ut 3 AA-batterier i den, men det gjorde ingen skillnad. Jag har försökt hitta manualen på Honeywells hemsida, men de har inte något där. Bilden på ikonen är nedan.

    
uppsättning HYP 02.09.2013 15:46

2 svar

6

Vi skulle kunna veta säkert med rätt modellnummer, men om alla Honeywell-termostater följer samma ikonstruktur, indikerar detta att Smart Response ™ -tekniken är avstängd.


Källa: Honeywell CT8602 manual

Enligt denna liknande termostats manual , Smart Response ™ detta gör följande:

  • Keeps you comfortable by automatically calculating exactly when the furnace or air conditioning should go on to have the house at the desired comfort temperature by the time you wake up or return home.
  • Saves the maximum amount of energy and money by automatically remembering to adjust the temperature when you leave home or go to sleep.
    
svaret ges 03.09.2013 01:59
0

Jag håller med kommentaren och annat svar; Modellnumret skulle vara till stor hjälp.

Först, torget, som JohnB fann, indikerar att termostatens SmartResponse-funktion (som försöker förutspå hur långt i förväg att börja sänka temperaturen i hemmet för att möta inställningen efter inställd tid) har inaktiverats. Mest sannolikt är detta en naturlig följd av att du har systemet att hålla en viss temperatur hela tiden. I den konfigurationen skulle SmartResponse inte behövas ändå eftersom det inte finns någon temperaturändring för att förutsäga.

Nästa fläkt som körs hela tiden är inte nödvändigtvis ett fel. De flesta program som jag har sett av denna grundläggande typ har en brytare som låter dig ställa in blåsarens körläge till antingen "Auto" (körs endast när systemet är aktivt uppvärmning eller kylning) eller "På" (kör 24/7 även om systemet inte värmer / kyler luften som passerar genom det). Genom att göra detta håller du luften som cirkulerar genom huset, vilket om du har ett rimligt väldesignat system hjälper till att hålla samma temperatur i hela huset.

Den faktiska temperaturinställningen är mer personlig preferens än vad som helst, men 82 * är varmt. Jag är i Texas, det är trefaldiga siffror utanför, och när jag går in i mitt hus vill jag att svetten fryser. Tja, inte exakt, men mellan ett kontorsjobb och en gravid fru försöker vi hålla hemtermostaten mellan 72-74 *. Vid din 82 * -inställning, beroende på temperaturen utanför (och hur effektivt ditt hem är) kan systemet aldrig behöva för att aktivt kyla luften, eftersom termostaten (vanligtvis ligger centralt om möjligt och utan direkt solljus) läser aldrig över 82 *. Försök ställa in det till 72 * eller därutöver och se om det inte sparkar Freon-spolen i redskap.

    
svaret ges 04.09.2013 02:19