Did någon veta vem Halvblodsprinsen var (före bok 6)?

10

Halvblodsprinsen var ingen annan än

Severus Snape

Enligt denna fråga :

Finns det någon som kände Half-Blood Princes sanna identitet? (Före händelserna i HBP )

Det slår mig inte som något som var känt (eller alls alls).

När prinsens sanna identitet avslöts i Harry Potter och Halvblodsprinsen (Chp. Twenty-eight, Prince of Flight) ; Harry är ensam med prinsen, och så ingen annan än de två vet.

Det verkar också att informationen hölls väl hemlig; ingen gjorde sambandet mellan boken och några stunder som uppfanns för den till skaparen (prinsen).

    
uppsättning Möoz 30.04.2014 07:43

1 svar

16

Jag kunde ha fel, men ingen visste faktiskt termen "Halvblodsprins" i första hand så långt jag minns. Det var ett privat smeknamn som Snape gjorde för sig själv. Så frågans svar är "ingen kan känna namnet på det namnet eftersom ingen visste namnet i första hand".

Jag kan bara se 5 kandidater:

  • Han skulle helt klart inte kunna avslöja sitt smeknamn till Muggle-hating "friends" av hans (Mulciber etc ...).

  • Det finns noll information som Lily Evans visste det. Hon kunde ha men vi har ingen kanonbekräftelse.

  • Samma kan sägas om Dumbledore. Om någon visste, skulle mina pengar vara på honom, men som med Lily finns det nollkanon bevis som han visste.

  • Nästan ingen annan var nära nog att Snape att de ens skulle känna till sin mammas namn.

  • Det lämnar bara möjliga slumpmässiga elever som använde Snape's lärobok som Harry - som inte igen var vanligt förekommande (även de fattigaste som Ron Weasley köpte sina egna, och Harry fick klassen kopia eftersom han oväntat återlämnades till klassen av Slughorn med kort varsel. Eftersom Snape var Potions-läraren de flesta av de mellanliggande åren, hade han inte troligen gett någon sin egen dryckesbok om han sprang över den).

    >
  • svaret ges 30.04.2014 08:40