Måste jag ange alla landbesök i min Schengen Visa-ansökan?

4

Vi är ett indiskt par och söker en schweizisk visum för en 10-dagars personlig fritidssyssel till Schweiz . Vi förstår att vi ska få Schengen-visumet som är giltigt för några andra länder än Schweiz.

Jag planerar också att spendera 2 nätter i Paris under min 10 dagars vistelse. Jag önskar veta att efter att ha fått Schengenvisummet, kan jag också besöka Paris utan att informera om detta i mitt viseringsansökningsformulär. I mitt ansökningsformulär anger jag att jag ska bo hos min vän i schweizisk under hela 10 dagarna (som givetvis ska skicka mig inbjudningsbrev och andra formaliteter).

Jag hoppas att det inte kommer att orsaka mig något problem när jag checkar ut från Schweiz för Frankrike eller under min återresa till Schweiz från Frankrike.

    
uppsättning user4557 27.02.2013 06:53

1 svar

4

Med Schengen Visa kan du i allmänhet resa till alla Schengenmedlemsstater.

Om du antar att du fyller i en av dessa formulär här för Visumet, du borde fortfarande lägga till under punkt 22 "Bestämmelseländer" Schweiz och Frankrike. Eftersom du sannolikt kommer att passera ett passkontrollpunkt när du reser från Schweiz till Paris, skulle jag inte riskera att de ignorerar det problem som du inte tidigare har angivit dina planer på att resa till Paris. Så du kanske bättre anger detta på förhand för att undvika frågor, men de borde inte hindra dig från att komma in.

    
svaret ges 27.02.2013 07:26