How hälsar man respektfullt någon i Japan?

9

Varje land har olika kulturella hälsningar. Jag undrade om handskakning är ok i Japan? Eller har de sin egen kulturella hälsning. Jag pratar inte om hälsning på sitt språk men mer kroppsspråk.

    
uppsättning Vagish 26.08.2014 12:51

4 svar

7

Så länge du är artig för västerländska normer är det vanligtvis bra.

Handskakning är OK, men inte vanlig bland japanska. Några japanska affärsmän fortsätter med handslag när hälsning utlänningar. Kramar, kyssar och annan nära kontakt, måste undvikas och aldrig någonsin försökt.

Liten böja när du skakar hand skulle vara perfekt.

    
svaret ges 26.08.2014 14:50
5

Japan är ganska känd över hela världen för sin böjande kultur. Om du befinner dig i en semi-crowded plats, är du nästan garanterad att se många människor böjer på varandra när de hälsar eller säger adjö, så bara efterlikna dem. En liten bågeverk - Jag skulle rekommendera att ignorera artiklar på internet som överbelastar komplexiteten eller vikten av vinkeln / graden av böjning, om inte du kanske hälsar någon av ytterst stor betydelse. Sanningen är att böja är väldigt lätt när du ser några andra människor gör det.

Japanska människor är väl medvetna om att många andra kulturer hälsar genom handslag, och vissa människor kommer därför att vara angelägna om att använda ett handslag med icke-japanska människor.

Hur som helst fungerar.

    
svaret ges 27.08.2014 05:25
3

Från min upplevelse är det bästa sättet för en turist att vinka en hand och säga "Hej".

Många japaner är intresserade av att träna sin engelska så det kan vara ett bra och enkelt sätt att starta en konversation med en främling.

För "westernized" japanska, affärer eller introduceras till en japansk av en vän (inklusive kvinnor) är ett handslag okej och inte mer.

    
svaret ges 02.10.2014 10:43
0

Japansk stil skulle vara att göra ögonkontaktbåge, och byta sedan ett visitkort. Detta kommer inte att förväntas från en västerländare. Du kan också klä dig lite bättre än du skulle hemma.

    
svaret ges 05.10.2014 18:42