Does godis utlösa?

5

Om så är fallet finns det några förebyggande åtgärder som jag kan vidta för att förhindra att godis upphör?

Jag är nyfiken på att Halloween godis efter två år tenderar att se lite ut och jag är inte säker på om det är säkert att ge den tillbaka den här Halloween. Eftersom det inte finns något märkbart utgångsdatum för godispaket, är det säkert att anta att de inte löper ut?

Samma sak gäller hemlagad godis, går det också ut?

Jag vill veta för de flesta chokladbaserade godis, sockersockersocker (jolly ranchers, etc) oavsett om de upphör att gälla

    
uppsättning yuritsuki 16.05.2014 07:15

3 svar

10

Hård godis (jag tror kallad kokt godis i England), som lollipops eller stjärnmynt är i princip rent socker, med lite färg och smak. Denna typ av godis kommer att vara väsentligen för evigt, om den hålls helt torr. Det kan vara viss nedbrytning av färgen eller aromämnena efter sex månader eller så, men godiset själv kommer att vara i obestämd tid. Om fukt kan komma till det - även sommarfuktighet - det kan mjuka, bli klibbigt, klumpa ihop och annars bli obehagligt.

Choklad har en ganska lång hållbarhet, särskilt mörk choklad. Under lämpliga förhållanden kan det vara i flera år. Blandningsinsatsen eller andra komponenter i en konfektion kan begränsa hållbarheten:

  • Nötter kan bli galna efter ett år eller två
  • Nougat kan torka ut och få hård rock, eller om det är fuktigt, förstör
  • Karamell får mycket svårt

En tillverkare föreslår en hållbarhetstid på 6 månader för dess godisstänger, vilket förmodligen är rimligt uppskattning av god kvalitet.

Se även:

svaret ges 16.05.2014 07:51
1

Hård godis om det hålls torrt och inom rimlig tid bör vara bra. Jag säger inte att du ska ge gammalt godis som i smörgåsar eller hennes choklad. Det kan bli crumby och smaka fel så innan du ger det till barn och deras föräldrar säger att du förgiftat det och du blir arresterad för att dopa godiset, skulle jag köpa nya, inte borta dåliga godis.

    
svaret ges 16.08.2015 16:59
0

Det här kanske inte svarar på frågan i titeln, men för:

is there any preventative measures I can take to prevent candy from expiring?'.

Ja. Se till att det inte hänger sig.

Det finns grupper som kommer att ta överblivna godis / godis som barnen inte gillar, och kommer att ge den till andra. Vissa ger det till barn på sjukhus som inte fick chansen att lura eller behandla, andra i USA kommer att skicka den till militär personal som tjänstgör utomlands.

Och om det inte finns någon i ditt lokala område, kan du alltid starta en.

    
svaret ges 09.03.2018 04:51