How kan jag beskriva Hack-and-Slash-effekter?

4

I Dungeon World står jag inför en utmaning med att beskriva hack-and-slash roll-resultat (särskilt om framgång.) En del av detta problem är att jag har problem med att skapa situationer där spelarna vill göra något annat än bara < em> skada till fienden via Hack-and-Slash. Hur kan jag regelbundet uppmuntra skador som rör rörelser via Hack-and-Slash? Dessutom gör huruvida de gör skada eller inte, hur gör man Hack-and-slash intressant ?

    
uppsättning BlackVegetable 25.04.2017 18:00

2 svar

8

Du kan inte "uppmuntra skador som rör sig via Hack and Slash", eftersom Hack & Slash attackerar en fiende för att skada dem.

Det är troligt att spelare bara försöker Hack & Slash antingen för att de inte vet eller har glömt att de kan (och borde) försöka göra vad de vill, snarare än att bara "Hack & Slash the Goblin" eller det lite bättre "attackera Goblin med mitt svärd" .

Försök och få spelarna att inte tänka på "Flyttar" alls. En spelare kan "attackera goblin med mitt svärd". Och en spelare kan trycka på goblinen, krympa goblinen, resa goblinen, ta tag i armen, ta tag i benet, släppa på kinden, sätt en påse på huvudet, dyka mellan benen (eller försök), peka över det och skrika "Dragon", kasta olja över det, kasta frukost över det, fråga det till middag, äta det till middag ... någonting. Påminna dem om detta så ofta.

Vi måste då bestämma vad som händer när spelaren säger vad de gör. Ett exempel: "Jag kommer att krämpla goblinens ben så att det inte går att flytta genom att krossa det med min Mace"

Om detta var mitt i strid, kommer tabellen sannolikt att bestämma att det här är "attackera en fiende i melee", så Hack & Slash triggers. Spelaren rullar, träffar och Erbjudanden Skada. Och när spelarna tittar på dig för att ta reda på vad som händer som en följd av skada, kan du följa fiktion och göra ett drag som speglar spelarens ursprungliga avsikt - " Erbjudande ] ett tillfälle utan kostnad ", och säg något som" Blåset sönder knäbensbenet och det faller till golvet, gasping i smärta. Vad ska du göra? "

Om inte mitt i strid - säg goblinen som sover - kan bordet väl bestämma att ingen spelare flyttar triggar alls (det finns ett bra argument för Deal Damage i det här fallet, men jag ignorerar det för att illustrera allmän regel). När någonting händer i DW där det inte finns någon spelare flyttar, är det istället ett GM-drag - igen spelar spelarna dig för att ta reda på vad som händer . Du kan göra ett drag som speglar spelarens ursprungliga avsikt som ovan; eller kanske ha goblin skrika, sätta spelaren på en plats ; eller avslöja den ovälskade sanningen att det splittrade benet blödar och goblinens döende. Något som flyttar spelet tillsammans.

Även i det allmänna tråkiga fallet med en enkel Hack & Slash, där spelaren lyckas och Deals Damage, har GM fortfarande möjlighet att flytta spelet tillsammans. Spelaren säger "Jag hanterar 6 skador på goblinen" då (igen) ser till dig för att se vad som händer . Berättelsen av en Deal Damage är således ett GM-drag. Så berätta resultatet och följ genast upp det; här avslöjar en ovälkommen sanning - "Goblinen faller, blodet sprungar från en avbruten artär. Sparrow, som det faller, här är du en ofrivillig gasp bakom dig, och du vänder dig till ett annat band som skämtade mot dig från andra sidan. Vad gör du? ". Använd detta drag för att hålla spelet flyter och att passera strålkastaren runt

    
svaret ges 26.04.2017 12:00
3

Hur kan jag regelbundet uppmuntra rörelser utan skada genom Hack-and-Slash?

Hack och Slash som ett drag utlöser när du angriper ett tecken i melee , och dess främsta resultat är att du hanterar skador. Så, om karaktären inte gör någonting som skulle kunna skada, är det inte det bästa sättet att utlösa. Vad som triggar istället kan vara en Defy Danger, eller ett GM-drag (kom ihåg, inte alla GM-drag är dåliga för spelarens karaktärer) eller något annat.

Dina spelare kommer att vilja ta den rutt som skickar fienderna så fort som möjligt. Ususally är detta genom att skada. Om du vill uppmuntra dina spelare att utlösa andra rörelser, klargör det i den fiktion som kör på dem med sitt svärd (eller vad de gör för att utlösa H & S) inte kommer att fungera eller inte kommer att bli lätt.

Huruvida de skadar eller inte, hur gör man Hack-and-Slash intressant?

Jag tror att frågan som du försöker ställa här (baserat på din första raden) är "Om tecknen utlöser Hack & Slash eller andra drag i strid, var går jag därifrån, särskilt på en framgång? "

Så har spelaren fått 10 + och skött sina skador. Låt oss vidare anta att det inte dödade fienden. Vad gör du nu? Gör vad du är skyldig att göra hela tiden som GM: Beskriv den omedelbara situationen och gör den som kräver ett svar. Dessutom har du lite frihet här, eftersom H & S inte nödvändigtvis bara representerar en strejk, men kan vara en kort utbyte tills något förändras. Fiender står sällan i stånd att ta träffar tills de dör.

Det är helt i din roll som GM att beskriva vad fienden gör nästa. Det här gör ingen GM-rörelse, det är bara att beskriva den omedelbara situationen och resultatet av det föregående draget.

    
svaret ges 26.04.2017 18:39