Omedelbara effekter av nikotin på cigarrrökare

När cigarrökare tänds hoppas de få uppleva en explosion av smaker som en cigarrtillverkare beskriver som en "fest i munnen." Att hoppas på att upptäcka en blandning av distinkta smaker som kommer att bli din nya favorit är en del av överklagandet av cigarrer. Men cigarrer innehöll vanligtvis nikotin, vilket kan påverka din hälsa på kort och lång sikt.

Nikotinintag mindre än med cigaretter

Cigarrer innehåller olika mängder nikotin, men till skillnad från cigaretter inhaleras inte rök om cigarrer röks ordentligt. De flesta cigarrökare röker inte varje dag; vissa röker bara några gånger om året. De njuter av smaken av premium tobaksrök som hobbyister och bör inte automatiskt betraktas som missbrukare, precis som vinkännare inte automatiskt märks som alkoholister. Så effekterna av nikotin är ett mindre hälsoproblem för enstaka cigarrökare än för cigarettrökare på grund av det sätt och hur ofta cigarrer röks.

Cigarrnikotin kan påverka rökare omedelbart

Nikotinet i cigarrer har en effekt på cigarrökare och inte bara cancer och andra långtgående hälsorisker. Nikotin orsakar tillfälliga effekter som man kan märka när man röker cigarrer, med undantag för medicinskt mätbara problem som inte märks betydligt under rökning, såsom blodtryck och pulsfluktuationer, samt tillfälliga effekter som hosta och halitos som kan bero på andra ämnen i cigarrer eller av själva röken.

Ingen omedelbar nikotineffekt sannolikt

Nivån av nikotin i de flesta cigarrer borde inte vara tillräcklig för att ge omedelbara och märkbara effekter om cigarren röks ordentligt. Men nikotinnivåerna påverkar smaken av cigarrtobak, särskilt de starkare Ligero-tobaksbladen från toppen av växten. Åldrande påverkar också smaken och nivån av nikotin, vilket gör smaken mjukare över tiden när nikotin och andra ämnen försvinner. Nikotin är ett nödvändigt "onda" i cigarrer och kan inte avlägsnas eller reduceras drastiskt utan att det påverkar smaken negativt.

Kategorier av nikotinpåverkan

Tre kategorier klassificerar effekten av cigarrer med tillräckligt med nikotin för att ge omedelbara och märkbara tillfälliga effekter, förutom påverkan på smak:

  • Nivå 1-nikotineffekter: Effekten av att röka en cigarr med högre än normalt nikotininnehåll liknar den som produceras av koffein i en kopp kaffe. Dina sinnen verkar skärpa, din syn blir tydligare och du kanske känner en större medvetenhet eller medvetenhet, men utan den nervösa nervenergin som genereras av koffein.
  • Nivå 2-nikotineffekter: Nästa nivå av nikotinpåverkan liknar effekten av att dricka flera alkoholhaltiga drycker. Du kan bli lite yr eller yr, men utan den eufori som alkohol producerar. Undvik att köra bil eller använda tunga maskiner tills du vet hur en viss cigarr påverkar dig.
  • Nivå 3-nikotineffekter: Cigarrsjuka från nikotin uppstår när du upplever en känsla som liknar sjösjuka. Du är inte bara yr; du svettas och känner dig illamående. Om detta händer kan du äta något sött och dricka mycket vatten för att minska effekterna.

Slutsats

De allra flesta av handgjorda cigarrer av högsta kvalitet producerar inte märkbara omedelbara nikotineffekter. Om du röker en mängd olika märken är det dock mer troligt att du stöter på en cigarr som är för stark för dig. För typiska cigarrökare är chansen att bli sjuk av att röka ett märke av milda cigarrer betydligt mindre än för dem som röker en annan cigarr varje gång de tänds.