Can Jag vilar golvbjälkar på en storleger som ligger under balkarna?

0

Jagbyggeren1,5storyhyttochharenfullperimeter8"block foundation som är 20 'x 40' med 16" x 16 "pirar inuti ... 2 rader 5ea pirar. Piers är samma höjd som omkretsen block .

Mina balkar kommer att springa med 20'-bredden, 3 balkar för att skapa 20'-spännvidden (sillplatta till brygga ... brygga till brygga ... brygga till sillplatta). I grunden 3 sträcker sig 6,6 'lång. Mina frågor är ...

Kan jag springa en tröskelplatta från bryggan till bryggan på 40-vägs, för bältet (för brist på bättre definition) att sitta på, och använd den sållplatta som en huvudbok för balken? Visste inte om bokstaven skulle bli spikad på sidorna av bägaren.

För det andra måste jag dubbla eller trippla bälgarna.

Jag planerar att använda 2 x 8 för allt.

Så här har jag planerat att rama det.

,

menpirarnaärfaktiskt16"x 16" istället för 8 "x 16".

    
uppsättning Snal 13.01.2017 20:42

2 svar

1

Nej. Dina bjälkar måste bära på strålen direkt, med bältesslangar eller vila på den. Även om du skulle bulta huvudboken till botten av strålen skulle du förlita dig på korsstyrka. Inte en bra situation.

När det gäller din strålstorleksfråga, är det för en ingenjör att svara (med ritningar i hand). Vi har inte tillräckligt med information om strukturen som helhet för att korrekt svara på det. Jag kan spekulera, eftersom 2x8 timmer inte längre används för golvsystem, som till och med tredubblades skulle du inte uppfylla de flesta koder.

    
svaret ges 13.01.2017 20:59
1

Ok, jag ser vad du får på.

Du skulle behöva ha en ingenjör speciellt strålen (förmodligen microlam) som löper ovanpå bryggorna, men då ja, du skulle använda glidhängare för att hänga stången från dessa balkar.

För en 20 'span tror jag att två rader av pirar är överkill. Du kan enkelt gå med en enda rad. Eller till och med ett tydligt spann med något som en 12 "TJI 360 eller 14" TJI 110 ( TJI Spän Tabell ). Tills du räknar kostnaden för dessa bryggor, balkar, bågar etc. tror jag att du fortfarande kommer framåt och har bättre golv.

Observera att den "sillplatta" som du visar på toppen av bryggorna inte behöver springa mellan bryggan - dina strängar kommer att stödjas av glidhängare från strålen.

    
svaret ges 13.01.2017 22:11