How fungerar energieffekter under vatten?

13

Detta liknar denna fråga brandskador under vattnet men lite bredare. Hur fungerar andra energityper under vattnet? Jag är VVS genom undervattensnivån på Castle Whiterock och min kineticist Psion klipper genom oppositionen med energikon / energi missil. På grund av de kinetiska förmågorna kan jag enkelt ändra energitypen mellan eld / kyla / el / sonic så frågan blev snabbt: "Vilka effekter har vattnet för varje energityp?"

Mitt DM-hus styrde effekterna för olika energier men jag undrade om antingen Pathfinder eller D & D D3x hade specifika avgöranden för varje typ.

    
uppsättning mirv120 22.06.2011 15:57

2 svar

14

I D & D 3.5, om ett tecken är simning, flytande eller undervattens, påverkar det stealth, AC, attacker, skador och rörelser. Att vara undervattens påverkar också brandbaserade stavar och stavliknande effekter (som du nämnde). Det finns inget omnämnande i DMG av effekter på andra energityper (DMG s. 93). De andra kampeffekterna är listade i tabell nr 3-22.

I Pathfinder skiljer sig reglerna för att göra attacker och påverkar AC från 3,5 (se Pathfinder Core s.432). Spells med [Fire] descriptor kräver en caster nivå check (DC 20 + spell nivå) att kasta; övernaturliga brandverkningar är ineffektiva om inte stavningen säger något annat, och ytan blockerar effektlinjen. Dessutom måste en varelse som inte andas vatten göra en koncentrationskontroll (DC15 + spellnivå) för att ställa någon stavning under vattnet. "Några stavar kan fungera annorlunda under vattnet, med förbehåll för GM-diskretion."

Så det korta svaret är "nej det finns inte" - åtminstone inte i kärnreglerna.

    
svaret ges 22.06.2011 16:21
4

Varje energityp har olika effekter under vatten. Ursprungligen var det GM Fiat , men sedan utgivandet av Aquatic Adventures , vi har officiella regler om varje energityp.

Acid stavar från Skoldskolan fungerar inte alls alls (t.ex. Acid Arrow ), men Evocation stavar fungerar normalt (som Dragon Breath eller en syra eldboll).

Kall stavar som helt enkelt hanterar kall skada, men skapar inte is, kommer att göra hälften av kallskador och halvringsskador på grund av att kyla skapar isskärningar under vattnet. Spells som skapar is fungerar normalt.

Elektricitet stavar kommer inte att splittras eller utföra (till skillnad från daglig el). De kommer också att se osynliga under vattnet, så varje mål som misslyckas med att identifiera en elförstörning som gjutas kommer att vara plattfotad mot varierande beröringsangrepp orsakade av stavningen. Men melee touch-attacker fungerar normalt.

Fire stavgångar har en chans att bli ånga, istället för att inte fungera under vattnet. Detta kräver en caster nivå check (DC 20 + stavningsnivå). Ångan kommer normalt att förorsaka brandskador men har ingen chans att ställa upp saker i brand, det kommer inte att sträcka sig bortom vattenkroppen (så en eldboll kunde inte slå mål utanför vattnet). Det krävs ingen kontroll om du har Steam Spell feat.

Sonic stavar fungerar på samma sätt. Men vid GM: s skönsmässiga bedömning kan casteren dubbla intervallet eller området, halvera skadorna och minska spellens DC med 2 istället för de normala effekterna.

Det är inte riktigt energi , men för fullständighet anges de också här:

Moln och väder stavar, som tåg , fungerar inte under vattnet. Förutom de som påverkas av Murky Spell feat. Spells som Sova Storm eller Ice Storm fungerar inte under vattnet. Men Twilight Haze , som en illusion, fungerar normalt.

Osynlighet stavar fungerar under vatten, men vattnet är förskjutet. Det betyder att alla fortfarande kan hitta varelsen, men de drar fortfarande nytta av total dölja. Invisibility Bubble stavningen kommer inte att förskjuta vattnet.

    
svaret ges 06.02.2019 11:54