Finns det en kanonisk definition för när Hermetiska årstider börjar i Ars Magica?

8

Något som alltid har förvirrat mig med Ars Magica är att de aldrig verkar definiera datum då säsonger börjar och slutar. Detta blir relevant eftersom historia händelser ibland händer på en Solstice eller Equinox, traditionellt höga / låga punkter i olika magiska cykler.

modern definition verkar sätta vårsolståndet i tre veckor i vårsäsongen, men jag Jag har bara sett Ars spelat med årstider där varje solstice / equinox är mellan årstiderna (så du kan potentiellt ha 20 kontinuerliga dagar till äventyr utan att påverka ditt labb totalt 10 dagar från varje säsong).

Jag misstänker att den hermetiska kalendern använder Astronomical snarare än Meteorological (Roman) beräkning, så vårsäsongen skulle börja på våren Equinox etc., men det vore trevligt att veta om det finns en kanonisk referens för detta.

    
uppsättning Mark Booth 17.05.2013 18:44

1 svar

8

Solstice eller equinox markerar början på säsongen.

Det här är nästan säkert på grund av att årliga ritualer löper ut vid ett av årets vändpunkter, och det finns ingen anledning att magi har flera mätsystem (förutom de galna astrologerna som kan få mer exakt tid från stjärnorna).

Sida 48 of The Mysteries (Revised Edition), på Astrologiska Laboratorieaktiviteter:

The Horoscope is prepared at the start of the season, on the day of the equinox or solstice.

Medan det här handlar om en specifik labaktivitet, täcker det här avsnittet labratory timings och ger en viss tid. Utöver det föreslår de besökande mönstrarna av redcaps på vintersolståndet (HoH: TL) en tidsmässig förändring på det datumet (när de flesta förbunden förnyar sina årliga stavar).

Vi kan också förvänta oss att equinoxes och solstices är en del av säsongsarbetet från årets varaktighet (Core, P 112):

The spell lasts until sunrise on the fourth equinox or solstice after its casting.

Dessa svar referenser är alla till 5: e upplagan, men det är nog inte den typen av saker som skulle ha förändrats jämfört med tidigare versioner.

    
svaret ges 18.05.2013 08:10